Diego Maradona sahranjen bez srca jer su ga navijači pokušali ukrasti prije sahrane

Argentinski ljekar otkrio nevjerovatnu priču

Diego Maradona sahranjen bez srca jer su ga navijači pokušali ukrasti prije sahrane

E. Čaušević

U četvrtak će biti tačno godinu dana kako je preminuo jedan od najboljih igrača svih vremena Diego Maradona.

Maradona je preminuo 25. novembra prošle godine u svom domu u Buenos Airesu, a na kraju je utvrđeno da je legendarni fudbaler preminuo zbog posljedica srčanog udara.

Ubrzo nakon toga počela je istraga oko ljekara koji su trebali voditi brigu o Maradoni. On je nekoliko sedmica prije smrti imao operaciju hematoma na mozgu i uspješno se oporavio.

Kada je pušten na kućno liječenje tim ljekara se trebao brinuti o njemu, ali to nisu radili kako su trebali. Smatra se da su oni odgovorni za njegovu smrt jer je bilo evidentno da su ga pravovremenom reakcijom mogli spasiti.

U centru pažnje ovih dana nalazi se ljekar Nelson Castro koji je nedavno objavio knjihu "Diegovo zdravlje: Istinita priča". On je otkrio mnoge detalje iz Maradoninog života, ali i ono što se dešavalo kada je preminuo.

Poznato je da je Maradona imao dosta veće srce nego što je to običaj, ali nevjerovatno je da je pred sahranu grupa ljudi pokušala da ukrade njegovo srce.

"Istina je da mu je srce bilo teško pola kilograma, a obično je teško oko 300 grama. Imao je veliko srce, srce sportiste, ali imao je i srčanu manu", otkrio je Castro i dodao.

"Grupa navijača Gimnasije je imala plan da ukrade njegovo srce. Nisu uspjeli to da urade jer je se saznalo za to i morali su odustati. Diego je sahranjen bez srca jer je ono izvađeno kako bi se proučavalo, te kako bi se utvrdio tačan uzrok njegove smrti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi