Optuženi da su krivi za smrt Maradone, a sada im prijeti čak do 25 godina zatvora!

Nisu se brinuli o njemu kako su trebali

Optuženi da su krivi za smrt Maradone, a sada im prijeti čak do 25 godina zatvora!

E. Čaušević

Fudbalski svijet bio je u šoku 25. novembra prošle godine kada je potvrđeno da je preminuo Diego Armando Maradona.

Maradona je za mnoge jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a vijest o njegovoj smrti je uzdrmala fudbalski svijet. El Pibe je preminuo u svom domu u Buenos Airesu u 61. godini života, ali čini se da se to moglo izbjeći.

Maradona je nekoliko sedmica prije smrti operisao glavu jer je imao hematom na mozgu i činilo se da je sve prošlo kako treba. Njegov doktor bio je Leopoldo Luque koji se brinuo o Maradoni i nakon smrti, ali ne baš najbolje.

Naime, ubrzo nakon sahrane počela je i istraga oko Maradonine smrti jer njegova porodica vjeruje da je preminuo zbog loše brige doktora i njegovih pomoćnika.

Sedam osoba koje su vodile brigu u zdravlju Maradone postale su predmet istrage nakon njegove smrti, te je utvrđeno da pojedini nisu reagovali onako kako su trebali.

Argentinski mediji objavio je danas da osumnjičenim osobama prijeti čak i do 25 godina zatvora ukoliko se dokaže da su oni krivi za smrt jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Oglasi

Za Maradonu se pored Luquea brinula i psihijatrica Agustina Cosachov i oni su suočeni s optužbom da su postupili na način za koji su znali da može nekoga dovesti do smrti i očito da nisu učinili ništa da to izbjegnu.

Ljekarska komisija u kojoj je bilo 20 osoba u izvještaju je navela da bi Maradona vjerovatno i danas bio živ da je zadržan u bolnici nakon operacije jer se o njemu niko nije brinuo kako treba kada je pušten na kućno liječenje.

Također, ustanovljeno je da Maradona nije bio van životne opasnosti kada je pušten iz bolnice i da nikome nije jasno kako je Luque mogao da potpiše otpusnicu.

Naime, on nije u svom domu uopšte imao adekvatnu ljekarsku pomoć, te oni koji su se brinuli za njegovo zdravlje su to radili veoma loše.

U istrazi se navodi da je Maradona počeo da proživljava pravu agoniju čak 12 sati prije nego što je preminuo. On se 12 sati patio i pokušao da dođe do pomoći, ali ljekari su totalno zakazali.

Da su reagovali odmah Maradona bi danas bio živ, ali pustili su ga da se pati u pravoj agoniji čak 12 sati prije smrti što sigurno niko ne zaslužuje.

Top Komentari

dedizator
Ljudi umiru u bolničkim čekaonicama, mnogi uz pogrešne dijagnoze, mnogi bez zdravstenog osiguranja, a ljudima je bitno zašto je umro čovjek koji je živio 100 na sat, uz drogu i alkohol. FUJ
3 0
Mele
Maradona je nekoliko sedmica prije smrti operisao glavu jer je imao hematom na mozgu i činilo se da je sve prošlo kako treba. Njegov doktor bio je Leopoldo Luque koji se brinuo o Maradoni i (((nakon smrti, ))))ali ne baš najbolje. Pa stvarno da covjek ne povjeruje.. Kvazi novinar..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi