"Prljavi" život Diega Maradone predstavljen u hit seriji koja sadrži mnoge scene seksa

O slavnom Argentincu sve znate, ali...

"Prljavi" život Diega Maradone predstavljen u hit seriji koja sadrži mnoge scene seksa

E. Škorić

O Diegu Maradoni i njegovom životu se manje - više sve zna, ali sada, godinu dana nakon njegove smrti, objavljena je i nova serija u kojoj su prikazani usponi i padovi jednog od najvećih nogometaša svih vremena.

Diego je preminuo 25. novembra prošle godine od srčanog udara, a evo skoro godinu dana se neprestano piše o njemu i njegovoj prošlosti. Maradona je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima 1976. godine, a igrao je za Bocu Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boyse. Posljednji klub mu je bila Boca, a kopačke o klin okačio je 1997. godine.

Za reprezentaciju Argentine je upisao 91 nastup i zabio 34 gola. S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine. Negdje, kao u Napulju, smatra se božanstvom i bez dileme jedan je od najvećih za mnoge.

Život su mu obilježile razne kontroverze, imao je problema sa drogom, a mnogo toga moguće je pronaći u seriji pod nazivom "Maradona: Bessed Dream" koja je "inspirisana istinitim činjenicama, s nekim elementima stvorenim za dramatizaciju".

Umjesto da samo pokaže argentinskog maestra u svom sjajnom najboljem izdanju, osvajajući Svjetsko prvenstvo sa svojom državom, serija pokušava ilustrirati sve one stvari koje je Diego prošao uključujući razne skandale i afere, te buran ljubavni život.

Maradonu tumači Juan Palomino, koji sudjeluje u nekim raskalašnim scenama, a u seriji je prikazano dosta eksplicitnog sadržaja i dosta emotivnih momenata. Uostalom, prikazana je i Diegova borba s narkoticima.

U nekim dijelovima prikazana je Diegova velikodušna strana, pa je tako na kraju prve epizode 15-godišnji Maradona svoju porodicu preselio u dom srednje klase nakon što je postao najmlađi igrač argentinske lige ikada.

Maradona: Blessed Dream u početku se emitirao na argentinskom kanalu Canal 9, a do sada je bio veliki hit. Serija je snimana 154 dana i na 100 lokacija u čak pet zemalja. Službeni trailer serije pogleedalo je oko 14 miliona ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi