Tim u kojem 'ne može' igrati niko ko ima seks samo četiri puta mjesečno: "Ne, nema šanse"

Simeone kroz šalu otkrio

Tim u kojem 'ne može' igrati niko ko ima seks samo četiri puta mjesečno: "Ne, nema šanse"

M. Šljivak

Ako je neko poznat kao žestoki momak u svijetu fudbala onda je to fenomenalni trener madridskog Atletica Diego Simeone. Argentinac je kao igrač bio prava faca na terenu, a sada kao trener kroz šalu tvrdi da za njegov tim ne može igrati fudbaler koji ima seks samo četiri puta mjesečno.

Diego Simeone trenutno je najplaćeniji trener svijeta. Argentinac je s madridskim Atleticom u proteklih deset godina radio sjajan posao, a poznat je kao veoma žestok momak, kako u igračkim, tako i u trenerskim danima.

Simeoneova čvrsta ruka tjera igrače Atletica da daju apsolutno sve od sebe na terenu. Ipak, iako važi za veoma ozbiljnog čovjeka često se zna i našaliti, a ovog puta je to učinio na račun svojih igrača.

Tvrdi kako za njegov klub ne može igrati onaj koji ima seks samo četiri puta mjesečno. Na pitanje može li zamisliti u Atleticu fudbalera koji ima odnose 56 puta godišnje, što je prosjek u Španiji, Simeone je kroz šalu odgovorio.

"Koliko puta? 56 puta godišnje? To je četiri puta mjesečno? Ne, ne može igrati onaj koji ima seks četiri puta mjesečno", poruka je trenera madridskog Atletica.

Oglasi

Na drugo pitanje kolika je zapravo realna brojka kolika je njegova procjena da bi bila prava brojka mjesečnih odnosa, Simeone je šutio, pa je na broj 15 reagovao.

"15 puta mjesečno? Ne želim ništa reći, samo ću kazati da mi imamo dobar prosjek", poruka je Simeonea.

Simeone je također poznat i kao veliki zavodnik. Trenutno je u vezi s 18 godina mlađom Carlom Pereyrom, a iza sebe ima i brak koji je trajao punih 20 godina.

On se 1994. godine oženio Carolinom Baldini. S njom ima četvero djece, tri sina i kćerku, dok je s Carlom Pereyrom dobio dvije kćerke.

Diego Simeone je kao fudbaler u dva navrata igrao za Atletico. Karijeru je počeo u Velez Sarsfieldu, a nastupao je još za Pisu, Sevillu, Inter, Lazio i Racing.

Trenersku karijeru počeo je upravo u argentinskom Racingu, a zatim je radio u Estudiantesu, River Plateu, San Lorenzu, Cataniji, da bi na klupu Atletica stigao 2011. godine.

S Jorgandžijama je uzeo dva trofeja La Lige, Kup Kralja i španski Superkup. Dva puta je uzeo trofeje Evropske lige i UEFA Superkupa, ali dva puta je gubio finala Lige prvaka.

Oglasi