Mislili su da je Diletta drugačija od svih, ali je i ona pokazala da joj je samo novac bitan

Kaže da je sretna s Lorisom Kariusom

Mislili su da je Diletta drugačija od svih, ali je i ona pokazala da joj je samo novac bitan

E. Čaušević

Poznata italijanska novinarka Diletta Leotta krajem prošle godine potvrdila je da je u ljubavnoj vezi s golmanom Lorisom Kariusom koji je trenutno član Newcastlea. Oni se ne viđaju toliko često, a Diletta je otkrila zašto je od njemačkog golmana tražila da i dalje ostane u Engleskoj.

Diletta je sigurno jedna od najpopularnijih sportskih novinarki na svijetu i proslavila se prateći mečeve Serije A. I dalje radi za televiziju DAZN i često je možemo vidjeti na fudbalskim stadionim širom Apenina.

Ona je iza sebe imala nekoliko neuspješnih veza, ali su se svi iznenadili kada se prije nekoliko mjeseci pojavila informacija da je njeno srce sada "ukrao" Karius, te su oni to i potvrdili krajem prošle godine.

Kariusa pamtimo iz Liverpoola gdje se nije proslavio, a nakon toga lutao je od kluba do kluba. Bilo mu je teško pronaći novi angažman, ali je u septembru potpisao ugovor s Newcastleom s kojim ima saradnju do kraja sezone.

Nijemac je došao kao rezervna opcija u Newcastle i još uvijek je bez nastupa za ovaj klub. S obzirom da su udaljeni skoro 2.000 kilometara Diletta i Loris koriste svaku priliku da se vide, te su novogodišnje praznike proveli zajedno.

Oglasi

Također, bili su i desetak dana na odmoru u Miamiju, ali su nakon toga krenuli svako svojim putem zbog poslovnih obaveza. Ipak, Diletti ne smeta što se ona i Loris ne viđaju tako često i objasnila je zašto joj ne smeta da on ostane što duže u Engleskoj.

"Uvijek nam je lijepo kada smo zajedno. Sretna sam, zaista sretna. Veza na daljinu? Veoma je jednostavno i nemamo problema. Savjetovala sam Lorisu da ostane igrati u Engleskoj. Zašto? Zbog toga što su klubovi u Premiershipu dosta bogatiji i tamo zarađuje ogroman novac koji ovdje malo ko može dobiti", rekla je Diletta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cm4DDa6NElE/[/instagram]

Diletta je poručila da se fudbal u Engleskoj i Italiji trenutno ne može porediti s finansijske strane i da je svima jasno koliko su bogati engleski klubovi.

"S finansijskog stajališta to je neuporedivo. Zbog toga sam Lorisu savjetovala da je za njega najbolje da igra u Engleskoj što duže jer za godinu može da zaradi novca kao negdje za pet godina. Tu je sve jasno i nemamo problem da naša veza ovako funkcioniše jer smo oboje baš sretni", dodala je.

Ipak, teško je očekivati da će Karius ostati u Newcastleu nakon isteka ugovora i kako stvari stoje na ljeto će ponovo biti bez kluba.

Bio je veliki potencijal što je transferom u Liverpool dokazao, ali nevjerovatne greške na golu kluba s Anfielda su mu totalno uništile samopouzdanje. Iako ima tek 29 godina klubovi u Evropi za njega i nisu previše zainteresovani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi