Jezive scene: Dinamovi huligani u Milanu okupirali sendvičaru, žena plače i moli da prestanu

Sramotno izdanje navijača iz Zagreba

Jezive scene: Dinamovi huligani u Milanu okupirali sendvičaru, žena plače i moli da prestanu

Edmir Škorić

Navijači ili bolje rečeno "navijači" koji su doputovali iz Zagreba u Milano pravili su nerede i u svijet poslali neke sramotne slike.

U srijedu je bilo dosta napeto ispred stadiona Giuseppe Meazza kada su hiljade hrvatskih ultrasa stigle u najgorim namjerama na gostujuću utakmicu Lige prvaka protiv Milana.

Snimka Dinamovih ultrasa koji su stigli na San Siro uz nacistički pozdrav podijeljena je na hiljade puta na društvenim mrežama u posljednja 24 sata, no bilo je i više sramotnih scena jer deseci muškaraca udaraju palicama po štandu sa sendvičima ispred stadiona, terorizirajući jednu radnicu.

"Molim vas, prestanite", vikala je uplakana i uplašena radnica brojnim huliganima koji su rušili sve što su stigli.

[twitter]https://twitter.com/manxuacm/status/1570339851341336577[/twitter]

Jedan od navijača Dinama je tokom nereda izboden nožem, ali srećom povrede nisu bile opasne po život.

Oglasi

Inače, čak 14 članova navijačke grupe BBB uhapšeno je jer su u posjedu imali noževe, palice i pirotehniku.

Jedna od snimaka otkrila je kako su Bad Blue Boysi na putu do stadiona San Siro dizali desnice i salutirali nacističkim pozdravom. Iz snimke je jasno kako nije riječ o izoliranim slučajevima, budući da su desnice u zrak dizale stotine osoba.

[twitter]https://twitter.com/StopAntisemites/status/1570100022942769156[/twitter]

Dinamo je nakon pobjede nad Chelseajem imao velike planove i u Milanu, ali je s 3:1 poražen od prvaka Italije, mada je sve to bilo u sjeni huliganizma i ružnih slika koje su dopirale iz grada mode.

Nakon dva kola, Milan je s četiri boda lider, Milano ima tri, Salzburg dva, a Chelsea samo jedan bod iako je engleski tim bio apsolutni favorit u ovoj grupi. Plavcima slijede dva meča s Milanom, dok će Modri sa Salzburgom voditi bitke za jedno od prva dva mjesta ili za plasman u nokaut fazu Europa lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Huligana i govana..sta će reci Milanović ,da su manijaci ili horde kako bi odma presica bila,pa pogledajte ovu bosansku bagru bla bla
2 1
Gasirotti
Nisu ovo Dinamovi navijači! Ovo su Milanezi, šta pišete debili?? JESTEL NORMALNI???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti