Ozil poručio muslimanima: Kur'ani se spaljuju, džamije zatvaraju, a vi šutite...

Komentarisao progone u Kini

Ozil poručio muslimanima: Kur'ani se spaljuju, džamije zatvaraju, a vi šutite...

Midhat Šljivak

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil poznat je kao čovjek koji se brine za prava muslimana širom svijeta.

Ozil ne šuti na dešavanja u svijetu, a sada je odlučio da komentariše dešavanja u Kini, gdje su ujgurski muslimani podvrgnuti teškom teroru.

"U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji se ubijaju jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute", napisao je Ozil i nastavio je:

"Zar ne znaju da je pristanak na progon i sam progon? Ali, zet poslanika Muhameda kaže: 'Ako ne možete spriječiti progon, govorite o njemu javno".

Ujgurski muslimani su urođenički narod Xinjianga, autonomne regije na sjeverozapadu Kine. Kina im ne dozvoljava ispoljavanje religijskih običaja, pa su mnogi muslimani iz ove regije zatvoreni u logore i zatvore, a dosta njih je i brutalno likvidirano. 

Top Komentari

themicikus79
Musćimani cijelog svijeta moraju viti kao jedan,misliti i govoroti jednim-istim jezikom. Mesute hvala ti.
9 2
Jugovina
Isto se moze reci za krscane na drugom mjestu, budiste na trecem i sl. tako da ova njegova izjava niti ima tezinu niti ce ista primijeniti.. Sta se radi krscanima i ostalim nemuslimanima zadnjih godina u Siriji, Iraku... pravi se da ne zna (a mora znati) ali mu to ocito ne smeta. Zapravo, ovo uopce nije vijest za sportski portal!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije