Na zidu je dirljivo majčino pismo: Sine, nikad ne zaboravi...

Ozil je itekako ponizan

Na zidu je dirljivo majčino pismo: Sine, nikad ne zaboravi...

M. Šljivak

Mesut Ozil imao je izuzetno teško djetinjstvo. 

Njegova majka Gulizar Ozil radila je dva posla dnevno kako bi podigla i sačuvala porodicu na okupu, a u tome je na kraju i uspjela.

Nije zato nikakvo čudo što je Ozil veoma ponizan. Slava i ogroman novac ga nisu pokvarili, a majčinska ljubav je ono što mu daje ogromnu snagu tokom karijere.

U njegovom londonskom domu na zidu se nalazi uokvireno pismo njegove majke, koje ga uvijek podsjeća da bude ponizan is kroman.

"Mesut, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svijetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe. Ako ne budeš dijelio svoje bogatstvo sa ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin".

Ozilova plata od 350.000 funti sedmično omogućava mu da živi itekako dobro, ali on ne štedi kako bi pomogao drugima i godišnje izdvaja stotine hiljada funti u humanitarne svrhe.

Top Komentari

starmac
Svaka cast.Dabogda imo jos vise a zdravlja najvise.
4 0
nijepoznat
Mashalla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi