Drama u Hrvatskoj: Obijena kuća Domagoja Vide, šteta preko milion KM!
Foto: Instagram

Profesionalni lopovi

Drama u Hrvatskoj: Obijena kuća Domagoja Vide, šteta preko milion KM!

E. Ganibegović

Kuća hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide (33) bila je meta lopova koji su ukrali robu vrijednu 600.000 eura (nešto više od milion KM), piše sport.ua.

Domagoj Vida i njegova supruga Ivana u četvrtak ujutro otkrili su da su im stan u Zagrebu opljačkali lopovi. Njih dvoje su nekoliko dana bili odsutni od kuće.

Prema podacima hrvatskih vlasti, lopovi su ukrali robu u vrijednosti od oko 600.000 eura i to nakit, kućanske aparate i druge osobne predmete.

Zagrebačka policija tvrdi kako je riječ o profesionalnom napadu jer su u kući bili onemogućeni alarmi i nadzorne kamere.

Prema prvim informacijama, lopovi su u kuću ušli kroz šumski predjel te su neopaženo uspjeli odnijeti robu.

Domagoj Vida trebao je odletjeti u Atenu na potpisivanje ugovora s AEK-om, ali je morao odgoditi transfer. Od 1.jula je bez ugovora nakon što je napustio Besitktas.

Oglasi

Hrvatski stoper potpisat će dvogodišnji ugovor s grčkom momčadi i zarađivati će 1,5 miliona eura po sezoni, a dobit će i pola miliona eura kao bonus za potpis.

Klub iz Atine je tako napravio sjajan posao kada je defanzivni dio tima u pitanju. Prije nekoliko dana rastali su se s jednim bivšim reprezentativcem BiH, a sada je stiglo sjajno pojačanje kakvo je sigurno Domagoj Vida.

Podsjetimo, Vida je karijeru počeo u Osijeku, igrao je još za Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb i Dynamo Kyiv prije odlaska u Bešiktaš u januaru 2018. godine.

Za reprezentaciju Hrvatske, s kojom je osvojio svjetsko srebro prije četiri godine, nastupio je 98 puta i postigao četiri pogotka.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Pa kako tebe domoljuba bas u sred lepe vase da sprce tako
6 1
CapitalCityBoys
Kod supruge Ivane sisa samo sto nije ispala u tanjir....c c c....
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi