Dvije decenije je radila u Juventusu, a onda je stigao poziv kontroverzong menadžera

Mijenja funkciju

Dvije decenije je radila u Juventusu, a onda je stigao poziv kontroverzong menadžera

A. Čaušević

Postoji li klub koji je u boljim odnosima s fudbalskim menadžerima od Juventusa? Vjerovatno ne obzirom da Stara dama u svojim redovima ima igrače Falija Ramadanija, Jorgea Mendesa, Mina Raiole...

Dok godinama Bianconeri dovode Raioline igrače i kontroverzni agent je odlučio "oslabiti" torinski klub, tačnije PR službu italijanskog prvaka.

Raiola ima veoma lošu reputaciju u medijima, te je odlučio popraviti svoj imidž angažovanjem Enrice Tarchi, gospođe koja je uposlenica Juventusa punih 19 godina.

Tarchi je u Juventusu provela skoro dvije decenije, a posljednjih šest godina bila je šefica PR službe, njen angažman će biti okončan 1. jula.

Ona će se pridružiti Raiolinoj agenciji te će voditi računa o ugledu igrača koje zastupa nekadašnji prodavač pizza.

Kako pišu pojedini mediji ona želi ostati da živi u Torinu te će pod okom držati nestašnog Moisea Keana, a možda i Paula Pogbu čiji je povratak u Juventus sve izvjesniji.

Raiolina reputacija je opala širom Evrope jer uzima visoku naknadu prilikom transfera svojih igrača zbog čega ponekad evropski velikani odustanu od realizacije posla.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi