Miralem Pjanić napravio potez vrijedan divljenja: Mali gest velikog čovjeka!

Reprezentativac BiH pomaže

Miralem Pjanić napravio potez vrijedan divljenja: Mali gest velikog čovjeka!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić iz dana u dan pokazuje svoje vrhunske fudbalske kvalitete, ali malo se priča o njegovim potezima van terena koji su zaista fenomenalni.

Često Pjanić pomaže drugim ljudima, učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama, a tako je bilo i prethodnih dana, pa je dres u kojem je nastupio prethodnog vikenda završio na aukciji.

Njegov dres sa potpisom je stavljen na aukciju i biće prodat, a novac će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

"Prije nekoliko mjeseci poslali smo Miralemu Pjaniću dres Juventusa kako bi ga potpisali on i njegove kolege. On se nakon svega izvinio što nije uspio skupiti potpise kolega, ali je poslao svoj dres koji je potpisan. Mali gest velikog čovjeka", stoji u objavi jedne Facebook stranice koja pomaže ljudima.

Miralem Pjanić još jednom pokazao koliko srce ima: On je divna osoba, veliki čovjek

Pjanić je ambasador UNICEF-a za Italiju i imao je zadatak da ugosti jednog od donatora koji su skupili gotovo 50.000 eura za donacije.

Sretnik je na kraju bio Kristian Mancin koji je zahvaljujući donaciji dobio druženje sa Pjanićem.

Kristian je sa kćerkom Sophiom prisustvovao utakmici protiv Milana u kojoj je Pjanić asistirao za pobjedu (2:1), a nakon meča je nastavio druženje sa reprezentativcem BiH na večeri.

"Nisam vjerovao kada su mi javili da sam dobitnik nagrade. Bilo je nevjerovatno gledati meč iz Pjanićeve VIP lože i izaći na večeru sa njim. On je divna osoba, veliki čovjek. Ispunio mi se san", rekao je Kristian.

Oni koji su imali nešto manje sreće u izvlačenju od Kristiana dobili su potpisane lopte, postere i majice reprezentativca BiH.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi