Džemal Kasumović - čovjek koji je sam očistio mostarsku trim stazu
Potpuno sam Džemal Kasumović je mostarsku trim stazu, koju koriste svi gradski klubovi i veliki broj rekreativaca, ponovno vratio u normalno stanje (foto: Mostar half marathon)

Mjesec dana čistio mostarsku "Trimušu"

Džemal Kasumović - čovjek koji je sam očistio mostarsku trim stazu

Teme:

Da je Mostar veliki rasadnik sportskih talenata u svim sportovima, to i nije neka tajna, niti bi onaj tko to glasno izgovori otkrio toplu vodu.

Također, uz to, Mostar je na glasu kao i jedan od ljepših gradova u Bosni i Hercegovini i daleko šire, a njegove turističke atrakcije poznate su diljem svijeta. No Mostar danas je, budimo iskreni, grad koji kuburi sa komunalijama, grad u kojem je smeće po ulicama gotovo normalna stvar na koju se skoro više nitko i ne obazire. Kao da je to normalno. I da se više ne lažemo, Mostar je nažalost trenutno jako prljav grad. 

Vezano za uvodne rečenice ovog teksta, Mostar ima funkcionalnu trim stazu koju tijekom priprema koriste gotovo svi sportski kolektivi u gradu ali i mnoštvo rekreativaca. No i ta trim staza koja ima sve preduvjete da bude najljepše i najzdravije mjesto u gradu poprimila je ruho ostatka grada posljednjih nekoliko mjeseci.

Gomile smeća, plastičnih boca, šprica i ostalog otpada napravile su od popularne mostarske "Trimuše" ruglo a ona je bila na rubu da postane deponija u sred grada Mostara. Najgore od svega je i činjenica da premalo samih Mostaraca vodi brigu o takvim stvarima.

Uljuljani u probleme svakodnevice Mostarci ne brinu o tome i dozvoljavaju da se ta pluća grada sustavno uništavaju gomilanjem smeća i strašnom nebrigom gradskih vlasti. 

No nisu svi Mostarci letargični i ravnodušni po tom pitanju. Džemal Kasumović, jedan od one stare garde Mostaraca, sa svojih 50 i nešto na plećima maltene sam je u posljednjih mjesec dana počistio mostarsku trim stazu i gotovo sam joj vratio nekadašnji sjaj. 

"Ne idem odavde dok je ne sredim" - rekao je popularni Džemo ekipi koja vodi facebook stranicu Mostar Half marathon i dodao: -"Dođu mi kolege pomoći, baš je jedan jučer bio, evo čekam jutros da dođe netko s trimerom da pokosimo ovaj plato ovdje, pa nastavljam dalje".

Potpuno sam Džemal je uspio da postidi cijeli grad počevši od njegovih vladajućih struktura do nas koji gotovo na svakodnevnoj bazi imamo kontakt s mostarskom trimušom. Iako je Džemo napravio ogroman posao i doveo trim stazu u red, tu još ima dosta posla i ovaj primjer trebao bi pomaknuti poslovično letargične Mostarce po ovim pitanjima da se još danas pridružie ovom istinskom junaku i ako ništa iz poštovanja prema njemu, njegovim godinama i ne baš laganoj životnoj priči pomognu mu da ovaj Sizifov posao koji je mjesec dana radio potpuno sam uspješno privede kraju te angažirati nekoga od gradskih glavešina da ovaj heroj dobije priznanje za svoj veliki čin.

Top Komentari

Kiss
aferim ljudino,da ti Bog da zdravlja
0 12
1capljinac
Džemo svaka ti čast, mene si postidio iskreno... Bog ti dao zdravlje!
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi