FIFA 22: Jedan detalj izluđuje igrače širom svijeta, smatraju da je nepotreban

EA Sports je pogriješio?

FIFA 22: Jedan detalj izluđuje igrače širom svijeta, smatraju da je nepotreban

Edmir Škorić
Teme:

U FIFA 22 svaki igrač može da prilagodi stadion i njegov izgled svojim potrebama.

EA Sports je uveo dosta noviteta u najnovijem izdanju popularne video igre FIFA 22, ali jedan detalj posebno nervira igrače. Naime, radi se o tome da možete čak editovati stadion, odnosno po vlastitoj želji i potrebi čak promijeniti boje linija na travnjaku.

Promjena boje linija popularan je način u FIFA-i 22 da naljutite protivnika. U igri možete postaviti zelene linije koje će se u potpunosti stopiti s travnjakom. U takvim okolnostima igranje utakmice može biti stvarno zamorno i na granici regularnosti.

Vjerojatno je namjera EA Sportsa bila unijeti raznolikost na stadione igrača iz cijelog svijeta. Kreator igre ovdje zaslužuje priznanje jer je modificiranje nogometnih arena u FIFA-i 22 raznoliko i istovremeno se možete dobro zabaviti.

Ali ako neko postavi zelene linije, pa čak i plave, onda gubite osjećaj pozicioniranja prilikom igranja, pa je zbunjujuće kada ste u napadu, a niste sigurni na kolikoj ste tačno udaljenosti od gola.

Najveći problem u promjeni boja linija je kontura kaznenog prostora. I dok postoje neki kojima je sve to zabavno, na Redditu traje velika rasprava o tome i većina igrača smatra da je napravljena prava glupost s ovim potezom te da se radi o suvišnoj opciji unutar igre.

Šarene linije također su oružje za online trolove koji žele otežati igru drugima iz zabave. Neki se, međutim, mogu naviknuti na takav dizajn i tako u startu imati prednost nad suparnikom koji nije navikao igrati u takvim uslovima. Ostaje pitanje trebaju li u FIFA-i biti dostupne opcije koje mogu lako ometati protivnike u igri.

Ipak, EA Sports je dao mogućnost da svi budu zadovoljni, ali uvjereni da će se prije svega držati fair-play i poštovati protivnik. S promjenom boja linija to često izmiče kontroli...

Top Komentari

gallardo.la
Pa brate dragi procitaj sta si objavio, ne svidja ti se ugasis zelenu liniju I Cao. Podnaslov: da li je ea sports pogrijesio, pa ne moze biti greska ako je dodatna opcija nije niko prinudjen. I kada nema kise brisaci ti stoje na autu al ih ugasis
4 2
user1614932756
Prvo to je greska i problem ako je ukljuceno konstantno u igru bez mogucnosti uklanjanja istih,ovako je samo jedan dodatak po zelji
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi