EA Sports izbrisao Ronaldovu sliku, pa jutros ponovo napravili promjenu

Vratili ga na FIFA 19 naslovnicu

EA Sports izbrisao Ronaldovu sliku, pa jutros ponovo napravili promjenu

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo se prethodnih dana nalazi na udaru javnosti zbog optužbi za silovanje.

Amerikanka Kathryn Mayorga optužila je Ronalda da ju je silovao 2009. godine, a čak je američka policija pokrenula istragu. Za Ronalda su ovo zaista teški dani iako je daleko od toga da će biti optužen za navode američke manekenke.

Naime, mnogi sponzori već su najavili da će raskinuti saradnju s Portugalcem ukoliko se ispostavi da je kriv što će ga koštati miliona i miliona eura. Prvi koji su reagovali bio je EA Sports koji je uklonio sliku Ronalda s nove FIFA 19.

Ovaj potez je razočarao fanove igrača Juvetusa koji su poručili da to EA Sports ne smije raditi jer protiv Ronalda još nije ni optužnica podignuta, a ne nešto drugo. Nakon nekoliko dana vlasnici ove firme su se predomislili, te je Ronaldo ponovo zaštitni znak nove FIFA 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi