Da li znate zašto nema Zvezde u FIFA 19?

Objasnio je sve direktor marketinga Crvene zvezde

Da li znate zašto nema Zvezde u FIFA 19?

E. Škorić

Iako igra u Ligi prvaka, Crvene zvezde nema u FIFA 19, popularnoj video igrici iz produkcije EA Sportsa.

Zvezda je nakon više od dvije decenije ponovo u grupnoj fazi Lige prvaka, ali unatoč tome crveno-bijelih nema u popularnoj igrici.

Umjesto Zvezde u Ligi prvaka na igrici je škotski Hearts, a zašto nema Beograđana, odgovorio je direktor marketinga Zvezde Goran Broćić.

''Zvezda je posljednji put u EA FIFA video igrici bila 2010, ali sve do sada nismo igrali Ligu prvaka. Sporna je licenca koju bi morali da nam plate. Trebalo je da oni stupe u kontakt sa nama", rekao je Broćić, pa je dodao:

"Vjerovatno im naše tržište nije isplativo uprkos armiji navijača koji bi sigurno igrali. Jedan od razloga je sigurno i piraterija jer se takve igrice u Srbiji uglavno skidaju sa interneta'', izjavio je Broćić.

Top Komentari

Woyzeck
Zemlja od 7 miliona stanovnika, koji su u svim civilizovanim zemljama oznaceni kao divljaci, zemlja koja nema pravni sistem koje sve velike kompanije traze ako zele da posluju negdje, zemlja koja se raspada i koja u naslovnice svijetskih medija moze doci samo po nekom ubistvu, neredima i incidentima, zemlja koja ima standard jedne siromasne Africke zemlje... Mozda su i to razlozi zbog kojih jedna od najvecih svjetskih kompanija ne vidi interes da ubaci jedan klub koji je nakon milion godina slucajno usao u LS, i koji sledecih milion godina za protivnike ima Sevojno, Gucu, Arilje, Stepojevac... Ali opet, mozda direktor ima pravo, trebao se EA Sports javiti i platiti prava...
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi