Sin legende na štiklama i u uskim haljinama: "Volim sebe takvog kakav sam"
Foto - Instagram

Odavno je promijenio život

Sin legende na štiklama i u uskim haljinama: "Volim sebe takvog kakav sam"

Midhat Šljivak

Earvin Johnson III ime je 31-godišnjeg sina legendarnog košarkaša Magica Johnsona. On je 2013. godine odlučio javno priznati da je homoseksualac i dobio je veliku podršku oca, ali i mnogih drugih.

Sin čuvenog Magica Johnsona, Earvin Johnson III, osoba je o kojoj se često priča na društvenim mrežama. Razlog je naravno činjenica da je prije 10-ak godina javno saopštio da je homoseksualac i da će u budućnosti živjeti kao žena.

On je 2015. godine podvrgnut operacijama koje su mu omogućile da izrazi svoju ženstvenost. Od tog trenutka često je na štiklama i u utegnutim haljinama, te privlači pažnju s dečkom na ulicama Los Angelesa.

Earvin Johson III odlučio je živjeti kao žena (Foto: Instagram)

Earvin troši lovu koju je tokom karijere zaradio tata. Magic je ponisan na sina koji nema zanimanje, ali redovno je u skupocjenim haljinama i štiklama. Sam Earvin je istakao da sebe voli takvog kakav je.

"Volim sebe takvog kakav sam. Sretan sam i zadovoljan sobom. Ne osjećam se kao da sam u pogrešnom tijelu, uvijek sam smatrao da svako ko se ne osjeća dobro u svom tijelu treba napraviti nešto", rekao je Johnson i dodaje:

Oglasi

"Siguran sam u ono što želim. Osjećam se ugodno u svojoj koži i volim svoje tijelo."

Problem mu je pronaći dečka. Dosta želi fotografiju s njim samo što je Magicov sin.

"Kao da žele izlaziti s mojim tatom. Uvijek je bila borba. Svi muškarci žele samo fotografiju jer sam dijete poznatog košarkaša."

Magic Johnson sa suprugom (Foto: Instagram)

Magic je uvijek podržavao sina. Plaća mu sve što poželi, ne želi da ga odbacuje zbog života kojeg je odabrao i pomirio se s njegovim izborima.

Podsjetimo, Magic Johnson je jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Apsolutna je legenda Los Angeles Lakersa i jedan od najbogatijih bivših igrača.

Johnson je 'težak' 1.2 milijarde dolara i ispred njega je od bivših zvijezda samo Michael Jordan koji ima bogastvo od preko tri milijarde dolara.