Edin Džeko i poruka za pamćenje nakon odlaska čuvenog Ćire Blaževića
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko oprostio se od Ćire Blaževića (Foto: EPA)

Oglasio se kapiten BIH

Edin Džeko i poruka za pamćenje nakon odlaska čuvenog Ćire Blaževića

M. Šljivak

Legendarni fudbalski stručnjak, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, preminuo je danas u 88. godini nakon duge i teške borbe s rakom.

Čuveni Miroslav Ćiro Blažević izgubio je jutros borbu za život. Trener svih trenera otišao je u 88. godini života, a od trenera svih trenera opraštaju se brojne poznate ličnosti.

Među njima je i Edin Džeko. Bh. dijamant je objavio srceparajuću poruku nakon što je čuo za smrt legendarnog trenera.

"Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek", poručio je kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uz izraze saučešća porodici Blažević.

Treneru moj, pocivajte u miru. Voljet cu vas zauvijek 💔 Porodici najiskrenije saucesce 😢 #CiroBlazevic #TrenerSvihTrenera

Posted by Edin Džeko on Tuesday, February 7, 2023

Od legendarnog Ćire opraštaju se i sportski kolektivi. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine s kojim je Blažević sarađivao u fenomenalnim danima bh. fudbala se također oprostio od legende, kao i FK Sloboda gdje je nekada radio.

Oglasi

Podsjetimo, Blaževića mnogi vide kao kreatora velike generacije reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je potom pod vodstvom Safeta Sušića ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Poznati fudbalski stručnjak i nekadašnji selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine preminuo je nakon teške bolesti...

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Tuesday, February 7, 2023

On je nacionalni tim Bosne i Hercegovine vodio u periodu od 2008. do 2009. godine i stigao je do baraža za Svjetsko prvenstvo.

U našu zemlju se vratio 2014. godine kada je FK Sloboda Tuzla vratio u Premijer ligu BiH i ostao je zauvijek u srcima tuzlanske publike.

Trener svih trenera, kako je glasio njegov nadimak, u kratkom vremenskom periodu ostavio je veliki trag u našem klubu....

Posted by FK Sloboda Tuzla on Tuesday, February 7, 2023

Ostat će legendarni Ćiro upamćen kao čovjek bez dlake na jeziku i njegova trenerska veličina nikad neće biti zaboravljena.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Najvise ti hvala sto si slobodu vratio tamo gdje joj je mjesto. Samo ove uhl**** treba baciti s vlasti u Tuzli pa da sport opet procvjeta i da opet Tuzla ima znacajnu ulogu u BH sportu a i sire Allahovi smo i Njemu se vracamo
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi