Čuveni Edwin van der Sar hitno operisan u Splitu, molitve stižu sa svih strana svijeta

Legendarni golman

Čuveni Edwin van der Sar hitno operisan u Splitu, molitve stižu sa svih strana svijeta

Midhat Šljivak

Legendarni Edwin van der Sar doživio je izliv krvi u mozgu tokom odmora u Hrvatskoj i hitno je prebačen u splitsku bolnicu. Trenutno je u stabilnom stanju, ali potrebno je sačekati 24 sata kako bi se znalo više informacija.

Čuveni nizozemski golman Edwin van der Sar hitno je helikopterom prebačen u splitsku bolnicu zbog krvarenja u mozgu i podvrgnut je operativnom zahvatu.

Ajax u kojem je radio na nekoliko direktorskih pozicija u prethodnim godinama se oglasio i potvrdio je da je 52-godišnja legenda u bolnici i čekaju se dodatne informacije.

"U petak je Edwin van der Sar doživio krvarenje u mozgu. Trenutno je u bolnici na intenzivnoj njezi i stanje mu je stabilno. Obavještavat ćemo vas o njegovom stanju. Svi u klubu žele Edwinu brz oporavak. Mislimo na tebe", poruka je iz njegovog nekadašnjeg kluba.

Molitve za brz oporavak stižu sa svih strana svijeta. Legendi žele brz oporavak i nadamo se svakako da će s njim biti sve u najboljem redu.

Oglasi

Edwin van der Sar jedan je od najboljih golmana s kraja prošlog i početka ovog stoljeća. Nizozemac je branio zaista čudesno.

Bio je član Ajaxa od 1990. do 1999. godine. S ovim timom je osvojio Ligu prvaka, a zatim je otišao u redove Juventusa gdje je ostao dvije godine.

Nakon Stare dame krenula je engleska avantura. Četiri godine je čuvao gol Fulhama, a zatim je 2005. godine potpisao za Manchester United, gdje je ostao punih šest godina i gdje je doživio sjajne stvari.

Ponovo je uzeo Ligu prvaka, četiri puta je bio šampion Engleske, te je baš kao i s Ajaxom osvojio brojne druge trofeje.

Za reprezentaciju Nizozemske čuveni golman je upisao 130 nastupa u periodu od 1995. do 2008. godine.

Top Komentari

Mel_Glupson
Imal ko muda od ovih celebretija da progovori protiv kovid vakcina ??? Svaki dan tri poznate persone imaju srčane moždane a gdje su " nevazne" osobe koje mediji ne pokrivaju ??? U ove pola godine znam preko 30 mlade osobe sa srcanim mozdanim
3 0
Da te Bog sačuva legendo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi