Bivši napadač Željezničara ne izlazi iz teretane, fotografija Eldina Adilovića ostavila bez riječi

Nikada nije bio u boljoj fizičkoj formi

Bivši napadač Željezničara ne izlazi iz teretane, fotografija Eldina Adilovića ostavila bez riječi

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara, Eldin Adilović, završio je karijeru prije nekoliko godina zbog problema s povredama, ali je ostao u fudbalu i često ga viđamo po stadionima širom Evrope. Adilović je oduševio sve fotografijom na Instagramu jer je pokazao da ne izlazi iz teretane u posljednje vrijeme, a to je dalo odličan rezultat.

Adilović je ponikao u dresu zeničkog Čelika, ali čini se da je najbolje dane svoje igračke karijere proveo u Željezničaru gdje je igrao zaista u vrhunskoj formi.

Sa Željom je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, a osvojio je i trofej u Kupu naše zemlje. Također, Adilović je i u sezoni 2011/12. dobio trofej za najboljeg strijelca u najjačem rangu bh. fudbala.

Dobre igre u Željezničaru donijele su Adiloviću transfer u turski Samsunspor gdje je također ostavio dobar trag. U Turskoj je još igrao za Sanliurfaspor i Erciyesspor, a potom se početkom januara 2017. godine vratio u Samsun.

Međutim, već tada je Adilović imao ozbiljnih problema s povredama zbog čega je često odsustvovao s terena. U Samsunu je proveo tek pola godine, a potom je na ljeto 2017. godine završio karijeru iako je imao tek 31 godinu.

Oglasi

I pored toga Adilović je ostao u svijetu fudbala i to u menadžerskim vodama, a često ga viđamo i na stadionima širom Evrope gdje prati mečeve svog dobrog prijatelja Edina Džeke.

Adilovića nije mnogo bilo u javnosti u prethodnim godinama, ali zbog objave na Instagramu nekadašnji napadač Željezničara ponovo je postao glavna tema.

Naime, ovaj 37-godišnjak u posljednje vrijeme kao da ne izlazi iz teretane i njegove objave na Instagramu to najbolje pokazuju.

   Eldin Adilović iznenadio sve kada je fotografijom na Instagramu pokazao svoje isklesano tijelo

Da se trud i rad isplatio Adilović je pokazao sinoćnjom fotografijom na storyju jer je pokazao da je postigao fantastičan rezultat jer nikada u karijeri nije izgledao tako niti bio u boljoj fizičkoj formi kao sada.

To najbolje pokazuje i fotografija od prije nekoliko godina na kojoj je i tada Adilović bio fizički u dobroj formi, ali nije imao ni blizu isklesano tijelo kao danas.

Oglasi

   Fotografija od prije dvije godine najbolje pokazuje kakvu transformaciju je napravio nekadašnji napadač Željezničara

Posvetio se maksimalno vremenu koje provodi u teretani i pokazao je da se radom i trudom mogu postići zaista sjajni rezultati.

Eldin Adilović u Premijer ligi ostavio dubok trag

Adilović je u najjačem rangu bh. fudbala nastupao za Čelik i Željezničar, te je na 90 utakmica zabio čak 48 golova i uz to je dodao sedam asistencija. U dresu Želje je na 79 mečeva u svim takmičenjima dao 45 golova što dovoljno govori u kakvoj formi je bio.

Ovaj 37-godišnjak je u Turskoj najbolje partije pružao u Samsunsporu za koji je na 47 mečeva dao 20 golova i uz to je dodao i pet asistencija.

Pored Želje, Čelika i Samsuna u svojoj karijeri Adilović je igrao još za Gyor, NK Ivancna Gorica, Kayseri Erciyesspor, Interblock Ljubljana, Sanliurgaspor i Nafta 1903. Također, odigrao je i jedan meč u dresu reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti