Za ručkom su Adilović, Džeko, Livaković i Tadić, a zna se ko časti

Feneru ide sjajno, a danas je prilika za odmor

Za ručkom su Adilović, Džeko, Livaković i Tadić, a zna se ko časti

Samir Mlaćo

Edin Džeko je jučer opet pokazao klasu.

U pobjedi svog Fenerbahčea nad Pendiksporom 5:0, kapiten bh. reprezentacije upisao je hat-trick. Bio je to njegov prvi hat-trick u dresu turskog kluba, a poslije meča ponio je i uspomenu.

Radi se naravno o lopti, a Edin i saigrači danas imaju priliku da se odmore. Potpuno zasluženo. Njihov klub je u sjajnoj formi, ruši sve rekorde, a Džeko je sa saigračima Dominikom Livakovićem i Dušanom Tadićem otišao na zajednički ručak.

Sa njima je i Eldin Adilović, nekadašnji napadač Čelika i Željezničara, te nekoliko klubova u Turskoj. Adilović je već davno završio igračku karijeru, ali veliki je prijatelj sa Džekom i često ga bodri sa tribina.

Sada je objavio zajedničku fotografiju poslije koje je jasno ko časti ručkom danas u prelijepom ambijentu.

"Poslije 3 gola zna se ko časti raju", napisao je Adilović.

Oglasi

Poslije 3 gola zna se ko casti raju🤝🎩 @edindzeko

Posted by Eldin Adilovic on Monday, October 30, 2023

Džeko je s tri gola protiv Pendikspora stigao i Maura Icardija na vrhu liste strijelaca i obojica sada na svom kontu imaju po deset postignutih golova iz isto toliko odigranih utakmica.

Pored deset golova koje je postigao u turskoj Superligi iskusni 38-godišnji napadač je zabio još dva gola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Također, Džeko ima i sedam asistencija u ta dva takmičenja.

Skoz bi bio sigurno i bolji, ali Džeko nije igrao u dosadašnjim mečevima grupne faze Konferencijske lige jer ga trener Ismail Kartal odmara za prvenstvo koje je od krucijalnog značaja za Fener jer na titulu prvaka Turske ovaj klub čega još od 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener nakon deset kola ima maksimalan učinak, a prati ga Galatasaray sa 28 osvojenih bodova.

Top Komentari

user1676370670
Ivinjavam se,ako mozete sutra objaviti jesu veliku nuzdu vrsili,da znamo...Jer necemo moci spavati u protivnom.
8 0
Ss.ba
Kad se sjetim da je ovaj Adilovic bio trener golmana u reprezentaciji. Pa nedavno kad novinari pitaju Dzeku o situaciji u savezu. Kaze nista on ne zna,on se kao ne pita. Misli dzekson ako biramo budale da nas vode u politici da smo bas mahniti.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi