Abidal lagao da mu je donor jetre rođak, u sve uključen bio i tadašnji predsjednik Barcelone

Ponovo u centru skandala

Abidal lagao da mu je donor jetre rođak, u sve uključen bio i tadašnji predsjednik Barcelone

E. Čaušević

Bivši francuski fudbaler Eric Abidal našao se u centru novog skandala.

Abidal je prije nekoliko mjeseci bio optužen za prevaru svoje supruge, ali i za činjenicu da je njegova ljubavnica pretučena, te je upravo Abidal bio prvi osumnjičeni.

Kada su se strasti konačno malo smirile nekadašnji fudbaler Barcelone našao se u centru novog skandala i to zbog transplatacije jetre koju je imao prije desetak godina.

Abidalu je tada prijetio završetak karijere jer je bio ozbiljno bolestan, ali je na kraju uspio da uradi transplataciju jetre i vrati se na teren što je bila ogromna pobjeda nekadašnjeg reprezentativca Francuske.

Međutim, desetak godina kasnije pojavila se informacija da Abidalova transplatacija nije bila legalna, te da je lagao da mu je rođak donirao dio jetre.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i tekst

Španski El Confidencial je objavio jutros da je toksikologija pokazala da Abidal i njegov donor nisu uopšte rođaci i da je igrač Barcelone dao lažne informacije.

Navodno, postoje dokazi da je jetra ilegalno kupljena preko nekadašnjeg predsjednika Barcelone, Sandra Rosella, i da je cijela priča oko navodnog Abidalovog rođaka u potpunosti izmišljena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Nema veze čija je jetra, nek je živa glava. Živio ti nama Abi još 100 godina.
6 1
Comandini
Da je igrao u Engleskoj niko ga nebi spomenuo. Svaka cast Rosellu sto je pomogao igracu. Predsjednicki izbori Barcelone su gori i prljabijinod nasih u BH
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi