Postao je dedo, naredni mjesec puni 50 godina, a njegov izgled bi posramio mnoge sportiste

I dalje u nevjerovatnoj formi

Postao je dedo, naredni mjesec puni 50 godina, a njegov izgled bi posramio mnoge sportiste

Endin Čaušević

Rivaldo je svojevremeno bio jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelonu.

Mnogi su zbog Rivala prije nešto više od 20 godina počeli da navijaju za Barcelonu jer je svojim potezima oduševljavao javnost. U katalonski klub je stigao na ljeto 1997. godine iz Deportiva i igrao je u Barceloni pet sezona i bio daleko najbolji igrač ovog tima.

Rivaldo je 1999. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta i dobio je Zlatnu loptu iako s Barcelonom nije baš osvojio toliko trofeja koliko je očekivao. Došao je u klubu koji je tada bio u fazi promjena unutar kluba što se odrazilo i na rezultate.

No, trag koji je Rivaldo ostavio u Barceloni je ogroman jer je na 157 utakmica uspio da zabije 86 golova, a neki od njih bili su pravo remek djelo i o njima se i danas priča.

Nakon Barcelone Rivaldo je igrao za Milan, ali je tu proveo samo jednu sezonu. Poslije Milana nastupao je za Cruzeiro, Olympiacos, AEK, Bunyodkor, Sao Paulo, Kabuscorp, Sao Caetano i Mogi Mirim.

Svoju karijeru završio je prije skoro sedam godina kada je već imao 42 godine. Rivalo će narednog mjeseca proslaviti svoj 50. rođendan, ali fudbalsku javnost je oduševio jer se još uvijek nalazi u nevjerovatnoj formi.

Oglasi

Rivaldo kao da ne izlazi iz teretane jer izgleda zaista fantastično, a režim treniranja koji je imao tokom igračke karijere odlučio je zadržati i nakon što se penzionisao što je svakako za svaku pohvalu.

Brazilac je bio u centru pažnje tamošnjih medija jer su ga pohvalili zbog sjajnog izgleda iako uskoro puni 50 godina. Uporedili su ga sa Wesleyjem Sneijderom koji se nevjerovatno zapustio nakon svega nekoliko mjeseci penzije i poručili su da je Rivaldo primjeri koji svi trebaju da prate.

Oglasi

Nekadašnji igrač Barcelone često se oglašava i na Instagramu gdje objavljuje fotografije iz teretane i pokazuje svima u kakvoj je formi.

Također, ono što je za mnoge impresivno jeste da je Rivaldo prije nekoliko godina dobio titulu dede, ali kada biste ga sreli na ulici sigurno da ne biste pomislili da taj čovjek ima već skoro 50 godina.

Rivaldo nakon završetka karijere najviše vremena provodi sa svojom porodicom i nadoknađuje sve ono što je propustio tokom igračke karijere. Fokusirao se u potpunosti samo na njih i maksimalno uživa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Kakav je ovo majstor
1 0
Lalaland
Al je ruzan za zlatnu medalju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi