Cantona pozirao u dresu posvećenom narodu Palestine, a u Izraelu odmah postao najomraženija osoba

Humanitarna akcija koju je pokrenuo Celtic

Cantona pozirao u dresu posvećenom narodu Palestine, a u Izraelu odmah postao najomraženija osoba

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda, Eric Cantona, iznenadio je sve objavom na Instagramu.

Cantona se našao u centru pažnje javnosti nakon što je objavio fotografiju na kojoj pozira u dresu posvećenom narodu u Palestini.

Naime, škotski klub Celtic je u saradnji sa izbjegličkim kampom već nekoliko godina pomaže djeci iz Palestine koja svoje utočište traže širom svijeta zbog svega što se već decenijama dešava u njihovoj zemlji.

Celtic je jedan od rijetkih klubova koji je javno pružio podršku narodu Palestine, te se zbog toga našao na velikom udaru kritika iz Izraeala, ali i od strane Jevreja iz cijelog svijeta.

Ovaj dres je predstavljen zvanično nedavno i bit će u prodaji, a sva zarada od iste će biti proslijeđena izbjegličkom kampu za unesrećene ljude iz Palestine.

U svemu tome odlučio je pomoći i legendarni Eric Cantona koji je ponosno pozirao u ovom dresu, te je odlučio da na sve načine pokuša pomoći da se skupi što više novca kako bi se pomoglo djeci iz Palestine.

Očekivano, Cantona je odmah naišao na osude iz Izreala zbog svog poteza i postao je odmah jedna od najomraženijih osoba u toj zemlji zbog fotografije, ali i poruke koju je nekadašnji francuski fudbaler objavio.

Naime, Cantona je uz objavu fotografije poručio da je vrijeme da se okonča ono što Izrael radi narodu Palestine i da se mora raditi na standardima jednakosti za sve.

"Vrijeme je da se okonča ono što Izrael radi i prolazi nekažnjeno za to. Vrijeme je da se insistira na istim standardima jednakosti, pravednosti i poštovanju međunarodnog prava koje zahtijevamo od drugih država", poručio je Cantona.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Cantona,nekad si mi bio ubjedljivo najodvratniji igrac,ali pokazao si da si ljudina vec mnogo puta...inace,zena mu je alzirskog porijekla...
4 0
plavi.zauvijek
Ma čovjek je samo realan, a svakako mangup i gospodin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi