U BiH bi ostao neprimijećen, ali ovako Haalanda čeka kazna: Primjer legende će mu dovoljno reći
Foto: Twitter

Prekršaj u saobraćaju

U BiH bi ostao neprimijećen, ali ovako Haalanda čeka kazna: Primjer legende će mu dovoljno reći

Eldar Ganibegović

Jučer su se pojavila fotografije Erlinga Haalanda koje su ga kompromitirale u saobraćaju, a sada dolaze vijesti da bi mogao dobiti kaznu veću nego što se prvobitno smatralo.

On je za vrijeme vožnje u blizini Etihad stadiona koristio telefon i za to je propisana kazna. U Engleskoj se to kažnjava sa šest kaznenih bodova i 200 funti kazne.

Korištenje mobitela tijekom vožnje zabranio je bivši britanski ministar prometa Grant Shapps, koji je prilikom izmjene zakona obećao nultu toleranciju za takve prekršaje.

Međutim, sada engleski mediji pišu da bi mogao dobiti kaznu veću od šest kazenih bodova i 200 funti koje mu svakako ne predstavljaju nikakav problem. 

Policija u Manchesteru saopštila je da je upoznata sa temom i čak je odlučila da sastavi dosije na ime Norvežanina.

Oglasi

Kazna u takvoj situaciji može biti kao što je gore navedeno, ali ako dođe do suda, kazna se povećava na 1221 funti.

Takva kazna nije finansijski problem za igrača koji prima skoro 500.000 dolara sedmično, ali može se desiti da ostane bez vozačke dozvole na određeni period.

Još jedan rasni napadač, Carlos Tevez, imao je velikih problema tokom svog boravka u Cityju upravo zbog prekršaja koje je napravio kao vozač.

Policija mu je prvobitno suspendovala dozvolu na šest mjeseci zbog ignorisanja pisama koje su vlasti poslale nakon što je vozio brzo, navodeći kao razlog da ne zna engleski.

Tevez je nastavio da sjedi za volanom, zbog čega je zadržan kada je zatečen u saobraćaju. Pušten uz kauciju, osuđen je na 250 sati društveno korisnog rada, novčanu kaznu od 1.500 dolara, plus 12-mjesečnu suspenziju dozvole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi