Erling Haaland nije lud samo za fudbalskom loptom - Njegova strast vrijedi milione
Satovima je fudbaler Manchester Cityja opsjednust i kupuje ono što mu se sviđa (Foto: Instagram)

Norvežanin ne štedi

Erling Haaland nije lud samo za fudbalskom loptom - Njegova strast vrijedi milione

M. Šljivak

Erling Haaland u dresu Manchester Cityja ruši sve rekorde po broju golove. Čudesni Norvežanin je nezaustavljiv po protivnike i prava su rijetkost utakmice u kojima nije strijelac. Međutim, interesantno je svakako da pored fudbalske lopte postoji još nešto zbog čega je norveški napadač poprilično lud. On je strastveni sakupljač satova.

Erling Haaland je napadač kakav se odavno nije pojavio u svijetu fudbala. Sa samo 22 godine Norvežanin ruši sve moguće rekorde i vodi City prema trofejima ove sezone.

Međutim, nije samo fudbalska lopta to što zanima Haalanda. On je strastveni sakupljač satova i ima zaista spektakularnu kolekciju milionske vrijednosti.

Na njegovoj ruci sat je uvijek prisutan da li bio u pidžami ili u izlasku, a vjerovatno bi ih nosio i na terenu da je to dozvoljeno.

Oglasi

Naravno, sve su to poznate marke satova. Zlatni Audemars Piguet kojeg mu se često može vidjeti na ruci vrijedi 320.000 eura, a on ga je nosio u opuštenom pidžama izdanju na odmoru.

Nekoliko je Rolexa u njegovom posjedu. Najskuplji je Dayton Eye of The Tiger koji se procjenjuje na oko 270.000 eura, a tu su Daytona Ice Blue Dial od 125.000 eura, Rolex Daytona Green Dial oko 90.000 eura.

Vrijedi izdvojiti Patek Philippe Nautilus Blue Dial od 130.000 eura i roze-zlatni Vahceron Constantin od oko 76.000 eura.

Ukupna vrijednost kolekcije satova norveškog fudbalera procjenjuje se na više od milion eura i on je definitivno strastveni sakupljač poznatih marki.

Oglasi

Ako Manchester City osvoji tripletu, Haaland će inkasirati pravo bogatstvo

Manchester City u finiš sezone ulazi u igri za tri trofeja, a ako osvoji tripletu, njihova gol mašina, Erling Halaand, postat će bogatiji za veliku sumu novca.

Građani imaju mogućnost da osvoje Premier ligu, Ligu prvaka i FA Kup, a u slučaju da uzmu sva tri trofeja igrače očekuju veliki bonusi, a posebno se to odnosi na Erlinga Haalanda.

Ukoliko City osvoji Premier ligu, Norvežaninu će na račun leći 1,1 milion eura. Isti iznos će dobiti i za osvajanje Lige prvaka.

Trofej u FA Kupu biti će nagrađen s 395.000 eura, što znači da će u slučaju osvajanja triplete biti bogatiji za skoro 2,6 miliona eura.

Sa svim ostalim bonusima za individualni učinak, Erling Haaland bi na kraju sezone mogao dobiti ukupno 5,6 miliona eura plus platu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juvem
Nosim i ja Casio od 140€,izdrzavam porodicu od 1800€ u Slo., placam kedit za stan od 314€ i opet sam sretan, nista mi ne fali, zdravlje je njaprece...
0 0
BogatiDijasporac
Sve moze kupiti, promijeniti, zamijeniti, samo ne i ovu njusku. Igracina je brate, masina, ali je i ruzan, da Bog sacuva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi