Haaland na trening stigao u skupocjenom autu - izračunali su da je za njega morao tri dana raditi

Ko radi, taj i ima

Haaland na trening stigao u skupocjenom autu - izračunali su da je za njega morao tri dana raditi

Edmir Škorić

Erling Haaland briljira ove sezone i svojim nastupima i pogocima privlači veliku pozornost, a osim toga pozornost privlači i ekstravagantnim načinom života.

Norveški reprezentativac nosi šarenu odjeću i debele satove, a privatnim avionom odlazi na neka neobična mjesta gdje se opušta kada nema utakmica.

Sada je Haaland privukao pozornost automobilom kojim je stigoa na trening. Vozio se u Rolls-Royce Cullinanu, čija osnovna cijena je 320.000 eura, dok modeli sa dodatnom opremom koštaju skuplje.

Ali za napadača Cityja to nije nikakav problem. Haaland je jedan od najplaćenijih igrača na svijetu. Sa neto sedmičnom platom od oko 985.000 eura, luksuzni automobil kao šot je Rolls-Royce zaradi za otprilike tri dana "rintanja".

[twitter]https://twitter.com/Ogi_Bavaria/status/1648247296394502145[/twitter]

No, spomenuti automobil nije jedini skupocjeni u garaži 22-godišnjeg golgetera, koji još ima i Audi RS 6 Avant i Range Rover Sport, dok je još u Dortmundu vozio Mercedes-AMG GLE Coupe koji košta oko 100.000 eura.

Oglasi

Haalandu je s njegovom platom sve lako dostupno i on koristi sve te pogodnosti, iako nije etiketiran kao igrač koji nemilosrdno troši novac na najskuplje stvari. Barem to nije bio ranije, kada je znao često da objavi na društveni mrežama fotografije iz sela u Norveškoj dok vozi traktor i radi kao svaki drugi poljoprivredni radnik.

Haaland ruši rekorde u dresu Cityja, a nedavno je postigao dva gola u pobjedi Cityja nad Leicesterom (3:1) te je sa 32 gola uvjerljivo prvi strijelac lige. Harry Kane je drugi sa 23 gola.

Osim toga, Norvežanin blista i na mečevima Lige prvaka i nedavno je dao gol i upisao asistenciju u 3:0 pobjedi protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Građani sutra igraju revanš sa Bavarcima na Allianz-Areni i Haaland će bez ikakve sumnje biti najveća prijetnja po gol iskusnog švicarskog golmana Yanna Sommera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi