Georgina pružila podršku crnačkoj zajednici vrlo jednostavnom fotografijom

Djevojka Cristiana Ronalda

Georgina pružila podršku crnačkoj zajednici vrlo jednostavnom fotografijom

Djevojka Cristiana Ronalda Georgina Rodriguez jedna je od onih koji su pružili podršku crnačkoj zajednici ovih dana. 

Nakon smrti Georgea Flodyda digla se čitava Amerika kako bi protestvovala zbog nasilničkog ponašanja policijskog službenika koji je tamnoputog muškarca ubio tako što mu je pritisnuo vrat koljenom i nije ga puštao nekoliko minuta. To je prouzorokovalo gubitkom vazduha za Georgea koji je na mjestu događaja ostao mrtav.

Građani u gotovo svim djelovima Sjedinjenih Američkih Država od tog dana su na ulicama i pružaju nesebičnu podršku tamnoputim sugrađanima. Neki na primjeren način, dok drugi uništavaju imovinu u svojim gradovima zbog čega policija ima pune ruke posla.

Georgina je odlučila nda podršku pruži preko Instagrama tako što je uz crnu fotografiju stavila opis: "Moja podrška ide crnačkoj zajednici. Svi smo jednaki! Širimo ljubav i nadu svima".

Naravno, njena poruka naišla je na mnoštvo pozitivnih reakcija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CA75H1iKph8/[/instagram]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi