Stvari su se otele kontroli: Pique više ne može da trpi, odlučio je povući radikalan potez

Angažovao advokate

Stvari su se otele kontroli: Pique više ne može da trpi, odlučio je povući radikalan potez

E. Ganibegović

Gerard Pique i Shakira prekinuli su u junu nakon 12 godina veze.

Otkako je Gerard Pique prekinuo s poznatom kolumbijskom pjevačicom, u španskim su se medijima pojavljivale razne informacije o privatnom životu njih dvoje. Štaviše, u tom je razdoblju otkriven i identitet žene s kojom je igrač Barcelone varao Shakiru, Clare Chia Marti.

Gerard Pique se odlučio na radikalan potez i preko svojih advokata se obratio medijima u Španiji. Izdali su službeno saopštenje u ime fudbalera vezano uz njegovu delikatnu situaciju.

S obzirom na to da fudbalera stalno prate španski novinari, odlučio je uzvratiti i tužiti one koji su iznijeli informaciju koja prema fudbalerovom mišljenju predstavlja "napad na njega i njegovu djecu".

"Budući da su 4. juna Shakira i Gerard Pique zajedničkom izjavom potvrdili razlaz, pojavile su se brojne glasine i neprovjerene informacije o fudbaleru, njegovoj porodici i privatnom životu. Ove vijesti i slike ne samo da štete njegovom imidžu, već predstavljaju i ozbiljan napad na prava njegove djece, čija je sigurnost i zaštita Piqueu najvažnija.

U isto vrijeme, televizije i paparazzi su ga neprestano pratili i tjerali našeg klijenta da promijeni dnevnu rutinu kako bi zaštitio svoju djecu, porodicu i najmilije. Gerard Pique uvijek je poštivao rad medija i pravo na informaciju te je potpuno svjestan temeljne uloge koju mediji imaju u društvu.

No, posljednjih sedmica bilo je određenih radnji koje su prešle granicu zakonitosti. Stoga je naš klijent bio prisiljen zahtijevati poštivanje njegovog prava na privatnost i tužiti one koji nanose štetu njegovom porodičnom životu i krše prava njegove djece, tim više što je jedina svrha Gerarda Piquea garantovati im dobrobit i pružiti im i vratiti njihovo pravo na privatnost, sigurnost i mir", stoji u službenom saopštenju, prenosi Mundo Deportivo.

Također, prije nekoliko dana je u javnost izašla i vijest da je Pique još od prije godinu dana u vezi s Clarom.

Nekoliko izvora na koje se poziva Marca tvrdi da je veza Gerarda Piquea i Clare Chia Marti započela prije otprilike godinu dana. Budući da stvari nisu išle u željenom smjeru, djevojka je fudbaleru postavila "zamku". Bila je u društvu drugog muškarca, kako bi Piquea učinila ljubomornim.

"Prije svega, poriču da su zajedno 6 mjeseci. Hodaju godinu dana. Kada je Shakira otkrila nevjeru, mislila je da je to nešto privremeno, razgovarala je s Piqueom i htjela nastaviti vezu s njim. Shakira i Pique tada su pokušali spasiti svoju vezu. Kada je saznala, Clara Chia odlučila je nastaviti dalje i živjeti svoj život. Upoznala je drugog muškarca, a kada je saznao, Pique je bio ljubomoran, te je odlučio ostati uz Claru Chiu", dodala je Marisa Martin-Blazquez.

Top Komentari

SarajFK
Dirljiva prica. Kako ce sad nas jadni picke zivit bez sekire i sekra bez njega? Da im se Allah drag smiluje i podari im sabura.
1 2
SA1921BA
Temeljno me zaboli neka stvar pa jel ovo ima veze sa remijem Igmana i Slobode?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti