Piqueov pad za pamćenje - Nestao je s lica zemlje dok je u publika u nevjerici gledala šta se dešava

Žestok pad bivše zvijezde Barcelone

Piqueov pad za pamćenje - Nestao je s lica zemlje dok je u publika u nevjerici gledala šta se dešava

Midhat Šljivak

Kraljevska liga u malom fudbalu imat će svoje izdanje i u Meksiku. Osnivač Gerard Pique odlučio je proširiti uspješan projekat koji okuplja neke od legendi, no na prezentaciji lige došlo je do nesreće i teškog pada nekadašnje zvijezde Barcelone. Srećom, prošao je bez lomova.

Gerard Pique izazvao je veliku pažnju u Meksiku. Tamo će uskoro započeti internacionalno izdanje njegove 'Kraljevske lige', a nekadašnji fudbaler je odlučio lično doći i promovisati je publici.

Posjetu Meksiku neće pamtiti po dobrom. Na snimanju je doživio težak pad dok je krenuo potpisati dres dječaku u publici.

Opušteno je Pique krenuo prema dječaku, nije vidio rupu pored tribine, pa je došlo do teškog pada.

Srećom, nije došlo do povrede. Pique se dočekao na noge i dobro je prošao u ovom slučaju: "Zabavno u svakom slučaju. Dočekao sam se na noge", rekao je Pique.

Oglasi

Mnogi vjeruju da je ovaj pad o kojem se priča definitivno mnogo bolje promovisao njegovu ligu nego što bi to bio slučaj da je ostalo sve na običnoj promociji.

Gerard Pique je 'Kraljevsku ligu' formirao u novembru 2022. godine. Odigrana su tri izdanja lige i dobijena su tri različita pobjednika.

U ligi su igrala brojna poznata fudbalska imena, a svi igrači su vezani ugovorom koji im donosi 74 eura po utakmici, odnosno po 100 eura tokom doigravanja.

Liga je stekla veliku popularnost u Španiji. Pique smatra da bi se pravi posao mogao napraviti i na drugim kontinentima, pa je odlučio napraviti internacionalnu ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti