Shakira je zbog Piquea uvijek bodrila Barcelonu, sada je objavila ime novog kluba za koji navija

Kolumbijka je "promijenila dres"

Shakira je zbog Piquea uvijek bodrila Barcelonu, sada je objavila ime novog kluba za koji navija

Edmir Škorić

Nakon 11 godina, Shakira i njen sada već bivši partner Gerard Pique su se rastali i par odavno ne živi zajedno. Ona se s djecom odselila u Miami, u želji da zaboravi Piquea i sve što ju je vezalo za njega.

Pjevačica rođena u Kolumbiji upoznala je Piquea na snimanju njene zvanične pjesme "Waka Waka" za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Oni su čak 11 godina bili zajedno, imaju i dvoje djece, no ona je saznala da ju je prevario i odlučila ga je ostaviti.

Shakira je zbog Piquea redovno pratila utakmice Barcelone i navijala za katalonski klub, no sada je odabrala novi tim za koji očito navija ili ga bar simpatizira.

Na Instagramu je podijelila niz objava navijača Arsenala uz poruku: "Go Arsenal". Navijači Arsenala su joj odmah poželjeli dobrodošlicu u "najbolji klub na svijetu".

Arsenal je prošle sezone bio jedini konkurent Manchester Cityju u borbi za titulu, a u nedjelju su Topnici slavili protiv ekipe Pepa Guardiole sa 1:0 i trenutno su na vrhu tabele zajedno s Tottenhamom. Obje ekipe imaju po 20 bodova i po dva boda više od Cityja.

Oglasi

Mnoge popularne zvijezde širom svijeta navijaju za klub iz sjevernog Londona i čini se da je Shakira posljednja u nizu 'faca' koje su naklonjene popularnim Topnicima, koji na titulu u Engleskoj čekaju od 2004. godine.

Godinama unazad Arsenal je bio u glavnom u sjeni drugih velikana engleskog fudbala, ali proteklih sezona pod vodstvom Mikela Artete stiče se dojam da bi se snovi napokon mogli ostvariti. Ko zna, možda već ove sezone, iako svi na Otoku vjeruju da će biti gotovo nemoguće skinuti City Pepa Guardiole s trona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od osvojene titule, Arsenal je tri puta bio drugi na tabeli, ali najbliže tituli bio je upravo prošle sezone jer je na kraju ostao kratak za "samo" pet bodova. Sezonu ranije bili su peti sa 24 boda manje za prvakom, a dvije sezone prije toga završavali su na katastrofalnom osmom mjestu.

Za utjehu su ove sezone osvojili Community Shield, odnosno utakmicu Superkupa Engleske, pošto su u finalu pobijedili upravo City i to nakon boljeg izvođenja penala. Mala je to utjeha navijačima Arsenala ako se ne osvoji još nešto do kraja aktuelne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi