Google: Ko su najpoznatiji bh. sportisti?

Deset najpoznatijih

Google: Ko su najpoznatiji bh. sportisti?

Dž. Mrakić

Nije tajna da mnogima u Bosni i Hercegovini sport predstavlja bijeg od tužne i surove svakodnevnice u našoj zemlji.

Svim istinskim patriotama ove domovine razgaljena su srca kada vide kako, recimo, američki komentatori uče bosanski jezik zahvaljujući Jusufu Nurkiću, kada Miralem Pjanić po ko zna koji put skine paučinu s protivničkog gola ili kada Amel Tuka „opali“ prepoznatljivi finiš poput najbrže gazele i na kraju utrke završi među najboljima.

Nastupi naših sportista su pod velikom lupom javnosti i njihovi dobri nastupi se željno iščekuju, a njihovi uspjesi i padovi često se doživljavaju kao lični.

Na najpoznatijem internet pregledniku Google.com (dakle, sa internacionalnom domenom) odlučili smo pojedinačno kucati imena najpoznatijih bh. sportista i saznati kojih 10 bosanskohercegovačkih imena daje najviše rezultati.

Princip je prost, jednostavno se pod navodnim znacima ukuca ime i prezime sportiste, s tim da je kod nekih više rezultata izbacivalo s kvačicama, kod nekih bez, a kod nekih smo morali koristiti slovo „č“ umjesto „ć“ (primjera Mirza Teletovič) jer je, iz nekog razloga, davalo više rezultata.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.