Poznati trener stao u odbranu Valverdea: "Ako je bilo kao što kaže, malo je uradio!"

Selektor Grčke se oglasio

Poznati trener stao u odbranu Valverdea: "Ako je bilo kao što kaže, malo je uradio!"

E. Ganibegović

Fudbaler Real Madrida, Federico Valverde, sinoć je nakon utakmice napravio skandal. Udario je na parkingu protivničkog igrača, a sada je u njegovu odbranu stao poznati trener, aktuelni selektor Grčke.

Real Madrid sinoć je poražen od Villarreala s 2:3 u Primeri na svom terenu. Nakon utakmice viđen je veliki incident na parkingu.

Naime, Federico Valverde je sačekao 21-godišnjeg fudbalera gostiju Alexa Baenu i udario ga pesnicom u glavu, no mnogi su stali na njegovu stranu.

Sve je počelo na prethodnom susretu Real Madrida i Villarreala, nakon nekoliko uvredljivih riječi Baene prema Valverdeu, koje Urugvajac nije zaboravio.

"Plači, sada kada se tvoje dijete neće roditi", navodno je rekao Alex Baena, u vrijeme kada su se pojavili problemi s trudnoćom Mine Bonino, partnerice Federica Valverdea.

Urugvajski trener Gustavo Poyet, aktuelni selektor Grčke, govorio je o sukobu između urugvajske zvijezde i Alexa Baene, te je stao na stranu svog sunarodnjaka. 

Oglasi

Trener je priznao da bi učinio isto što i igrač Real Madrida da mu se neko obratio riječima sličnim onima koje mu je, kako Valverde tvrdi, rekao Baena.

"Kada bismo na to gledali iz Valverdeove perspektive, uradio bih isto. Ne bih da ulazim u to šta se moglo dogoditi. Ako se još nešto desi, vidjet ćemo kako će istraga ići.

Ako je istina ono što Fede tvrdi da mu je Baena rekao, mislim da je učinio premalo. Postoje određene granice koje ne smijemo prijeći kada razgovaramo", rekao je Gustavo Poyet, prenosi Mundo Deportivo.

Istovremeno, Poyet je objasnio da, prema njegovom mišljenju, Valverde ne bi uradio Baenu iz vedra neba, pogotovo što fudbaler Reala nema "dosije", odnosno u prošlosti nije imao sličnih incidenata. 

"Ostali kažu da Baena ništa nije rekao i da ga je Valverde jednostavno udario. Da se radi o agresivnom fudbaleru, mogli bismo razmišljati o tome, ali on nikada ništa nije uradio.

Mislim da je najgora stvar koju je Valverde uradio bio faul nad Moratom kada je bio poslednji defanzivac i srušio Moratu da ne postigne gol. Od toga do udaranja čovjeka niotkuda čini mi se pomalo čudnim", dodao je Poyet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi