Hasbulla četiri godine išao u školu, a onda otkrio zbog kakvih grozota je morao pobjeći

Nije to mogao da trpi

Hasbulla četiri godine išao u školu, a onda otkrio zbog kakvih grozota je morao pobjeći

E. Čaušević

Hasbulla Magomedov prije nekoliko godina postao je internet senzacija, a sve je počelo kada je postao dio tima Khabiba Nurmagomedova i nakon toga ovaj simpatični momak iz Dagestana je postao planetarno popularan. Međutim, Hasbulla je otkrio da mu nije uvijek bilo lako, te je objasnio zašto je još davno napustio školu.

Ovaj 20-godišnji Dagestanac je pokupio simpatije širom svijeta zbog svojih sjajnih videa koje objavljuje na društvenim mrežama, a njegov život se u potpunosti promijenio kada je postao internet senzacija.

Hasbulla je odlučio da sve to dobro naplati i ne krije da sada zarađuje ogroman novac od sponzorskih saradnji.

On je nedavno gostovao u jednom podcastu u kojem je odgovarao na razna pitanja i govorio je o svom privatnom životu. Hasbulla je otkrio neke stvari koje se nisu znale, a koje i nisu toliko lijepe.

Jasno je da već godinama nasmijava mnoge svojim objavama na društvenim mrežama, no Hasbullu nikada niko ranije nije pitao nešto ozbiljnije oko njegovog života koji nije bio nimalo lagan.

Poznato je da Hasbulla ima genetski poremećaj zbog kojeg mu je rast zaustavljen u vrlo ranoj dobi i zbog toga izgleda kao dječak. Težak je svega 16 kilograma i visok skoro 110 centimetara.

Oglasi

U podcastu su pitali Hasbullu koliko dugo je išao u školu, a on je otkrio da je morao na kraju da pobjegne iz škole jer više nije mogao trpiti uvrede koje je dobijao od učitelja i učenika.

"Išao sam četiri godine u islamsku školu. Pobjegao sam iz te škole nakon četiri godine jer bez obzira koliko ostanete tamo nikada je ne možete završiti. Najgora uspomena iz škole? Nije mi se svidjelo kako su me učitelji i ostali učenici tretirali", rekao je iskreno Hasbulla.

Međutim, Hasbulla je uspio da pokaže svima da on nije samo neko dijete s poremećajem i pokazao je koliko je ustvari inteligentan, te je svjestan da mu sada svi oni zavide što zarađuje toliko novca.

No, jasno je poručio da je njegov jedini cilj da pomaže drugim ljudima i da želi da zaradi dovoljno novca da to ostvari.

"Želim da pomažem ljudima jer ja znam kako je biti siromašan. Želja mi je da gradim bolnice i škole u mjestima gdje je to potrebno i da ljudima pomognem barem na takav način. Ustvari predomislio sam se, ne želim da gradim škole jer sam ja imao baš loše iskustvo tamo", kroz smijeh je dodao Hasbulla.

Cijeli podcast s Hasbullom možete pogledati u videu ispod.

Hasbulla je nedavno potpisao milionski ugovor s UFC-om i sada može mnogo lakše da ispuni sve želje koje ima.

Još uvijek ne želi da otkrije kakav ugovor mu je dao Dana White i da li on uključuje neke borbe, ali je poručio da će uskoro sve biti poznato.

Top Komentari

plemic
nesrećo, nauči li barem sva slova?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije