Svjetski poznati fudbaler kritikovao Evropu: "O ratu u Palestini šutite, a pogađa vas Ukrajina"

Bez dlake na jeziku

Svjetski poznati fudbaler kritikovao Evropu: "O ratu u Palestini šutite, a pogađa vas Ukrajina"

Admin Čaušević

Rat u Ukrajini je najterao mnoge sportiste da reaguju javno i daju svoj komentar o svim dešavanjima.

Otkako je počela invazija Rusije u javnosti su se pojavile brojne izjave kako se traži prekid ratnih dejstava te je iskazana solidarnost sa ukrajinskim narodom.

Međutim, Hector Bellerin, svjetski poznato ime, je otišao korak naprijed te je otvoreno kritikovao duple standarde u Evropi jer šute zbog agresije na Palestinu, a dešavanja u Ukrajini rado komentarišu.

"Malo je teško vidjeti da smo više zainteresovani za ovaj rat nego za ostale. Ne znam da li je to jer taj konflikt može uticati na nas direktno kroz ekonomiju ili sa prilivom izbjeglica", rekao je Bellerin.

"Na rat u Palestinu se potpuno šuti, niko ne priča o tome. Yemen, Irak... To što sada Rusija ne igra na Svjetskom prvenstvu neke druge zemlje nisu trebale godinama..."

"Mislim da je to rasistički i ima vrlo malo empatije jer se životi gube u mnogim sukobima, a dajemo samo važnost onim koji su nam bliski"

"Postali smo slijepi i teško mi je što se važnost da je samo nekim stvarima", poručio je fudbaler Betisa.

Bellerin je još ranije poručio da svi moramo biti svjesni te edukovati se o drugim konfliktima koji se dešavaju oko nas, a količini bola kroz koje prolaze druge zemlje, kršenju ljudskih prava te gubitka voljenih osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije