Ukrajinka će zauvijek pamtiti ono što je doživjela na benzinskoj pumpi u Rumuniji

Uvijek i svugdje ima dobrih ljudi

Ukrajinka će zauvijek pamtiti ono što je doživjela na benzinskoj pumpi u Rumuniji

Edmir Škorić

Ukrajinka Yulia Chernitskaya, fitness trenerica, zadivila je cijeli svijet nakon što je na društvenim mrežama prepričala jednu situaciju sa benzinske pumpe u Rumuniji.

Ona je zbog straha od bombardiranja napustila Kijev na početku ruske invazije i vodi putem društvenih mreža svoju antiratnu kampanju.

"Svijet neće biti spašen ljepotom. Svijet će biti spašen ljubavlju! Razmislite samo o ovim riječima, na šta mislim. Neprijatelj je motivisan i hrani se našom ljutnjom i mržnjom prema njemu, ali samo ga ljubav može ubiti. Uostalom, on je poput vampira koji gleda u svjetlo", napisala je Yulia na Facebooku.

Ona je porijeklom iz Odese i majka je četvero djece. Ima vlastitu web stranicu pod nazivom Fitness Mama s programima prehrane za mršavljenje i individualni je trener.

Ima preko 11.000 pratitelja na svojoj Facebook stranici, te preko 100.000 pratitelja na svom Instagram profilu, a nedavno je pisala o onome što je doživjela na jednoj benzinskoj stanici u Rumuniji.

Oglasi

Uz fotografiju na kojoj se pojavljuje kako drži dvije novčanice od 100 leja (oko 40 KM), Yulia Chernitskaya je rekla da je novac dobila i od starijeg muškarca, koji joj je ponudio pomoć kada ih je vidio.

Trenerica je priznala da ju je do suza ganula muškarčeva gesta za koju kaže da je očito da nije bila u izvanrednoj financijskoj situaciji.

"Primila sam ovaj novac od muškarca od 60 ili 65 godina na benzinskoj pumpi, kada sam izašla i krenula prema autu. Pitao me na rumunskom 'Ukrajina?', 'Ukrajina' odgovorila sam. Otvorio je novčanik, dao mi novac i rekao: 'Slava Ukrajini'. Počela sam plakati. Odbijal sam novac jer sam vidjela da ima stari auto, ali je otvorio novčanik i dao mi još 100 lejla (ukupno 80 KM), rekao mi je da će mi biti potrebno", ispričala je Ukrajinka, dodavši:

"Nisam mogla da obuzdam suze. Uostalom, nije ni znao da me čeka četvero djece, a nisam mu rekla da nemam novca. Htjela sam ga zagrliti, ali nije mi dozvolio. Ako ovaj čovjek pročita moj post, trebao bi znati da je puno pomogao majci četvero djece. U autu sam šutjela i brisala suze, djeca nisu mogla da me razumiju", ispričala je.

Oglasi