Čovjek plaćen preko 100 miliona orgijao do besvijesti: "Ja mlad, zgodan i bogat, a žena sve više"

Sve je priznao

Čovjek plaćen preko 100 miliona orgijao do besvijesti: "Ja mlad, zgodan i bogat, a žena sve više"

A. Čaušević

Tri evropska velikana su na njega kombinovano potrošila više od 100 miliona. Kada je bio na vrhuncu žario je i palio fudbalskim terenima. 

Finala Lige prvaka i Copa Libertadoresa su tradicionalno dvije najvažnije klupske utakmice u sezoni jer donose naslove kontinentalnih prvaka.

Samo jedan čovjek je uspio postići po dva gola u finalima dva najprestižnija klupska takmičenja. Riječ je o igraču koji je na vrhuncu svoje karijere zaista bio ubica u protivničkim kaznenim prostorima.

Možda ga je najbolje opisao legendarni Javier Zanetti koji je za njega formulisao i posebnu teoremu. To i dovoljno govori kakav igrač je bio glavni protagonist ove priče - legendarni Hernan Crespo.

Hernán Crespo - Player profile | Transfermarkt

"Paolo Maldini je savršen defanzivac, na svakoj utakmici daje školeske lekcije, a Hernan je opet preko njega uspio postići gol, ne što je Maldini napravio grešku, već što je Crespo skočio više i zabio"

Oglasi

"Tad sam se uvjerio u moju teoriju o Crespu da golovi ne dolaze od greške defanzivca, već prije svega od vještine napadača", napisao je Zanetti u svojoj biografskoj knjizi.

Tokom karijere Crespo je igrao za River Plate s kojim je 1996. godine kao 21-godišnjak stigao do Copa Libertadoresa zatim su uslijedili transferi u Parmu, Lazio, Inter, Chelsea, Milan...

Od fudbala se oprostio prije deset godina. Za kratko je bio najskuplji igrač svijeta kada ga je Lazio 2000. godine platio tada nevjerovatnih 58 miliona eura. Inter je za njega izdvojio 40, a Chelsea 26 miliona eura. Na 675 utakmica postigao je 314 golova.

Svoju popularnost je maskimalno koristio kada su u pitanju njegovi odnosi sa ženama. Javno je priznao da je znao orgijati do besvijesti.

Oglasi

"Orgijanje? Bilo je toga...Malo je toga za objasniti. Bilo je sve više i više žena. Debitovao sam sa 18 godina, a svoju ženu sam upoznao sa 27. Do tada nikad neku djevojku nisam odveo kući", kazao je Crespo te dodao:

"Tada sam bio sam, poznat, mlad, fudbaler. Radite svašta, pokušavate da iskoristite određene privilegije."

 Former Argentina star Hernan Crespo married Alessia Rossi Andra in 2002

"Radio sam jedno, sada radim drugo. Jesam li propustio nešto uraditi? Nisam. S tv prijenosima stigao je novac, a fudbaleri su postali slavni, bilo je novca, žena ... Ali danas kako vidim neki fudbaleri samo o tome razmišljaju".

Djevojke nije imao do svoje 27 godine kada je upoznao Alessiu Rosi. Rumunku je oženio 2005. godine i ona je bila prva djevojka koju je doveo kući.

"Sa svim sam prestao kad sam upoznao svoju ženu. Danas mi to ništa ne nedostaje i sretan sam zbog onog što imam sa svojom porodicom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfpXi3NpQed/[/instagram]

Poslije okončanja fudbalske karijere počeo se baviti trenerskim poslom. Posljednji značajan angažman imao je na klupi Sao Paula kojem je donio titulu prvaka Brazila nakon devet godina čekanja. Trenutno je trener Al Duhaila.

Promo

Top Komentari

Manager
bešJe li šta ti Čau ?
2 0
crnoicrveno
I sta kazete Javier Crespo? Ccccc
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi