Živi s roditeljima i nosi reputaciju najskromnijeg na svijetu, a u skrovištu "zvijer do zvijeri"

Nevjerovatna kolekcija

Živi s roditeljima i nosi reputaciju najskromnijeg na svijetu, a u skrovištu "zvijer do zvijeri"

A. Čaušević

"Nikada nisam ni pomislio da sam među najboljim fudbalerima Premiershipa. Iskreno, ni na trenutak to nisam pomislio", rečenica koja možda na najbolji način opisuje skromnost čovjeka koji je glavni akter ove priče. 

Vjerovatno na svijetu ne postoji ljubitelj fudbala, a da ne poštuje i ne cijeni Heung-min Sona, kako zbog igračkih kvaliteta tako i ljudskih, prije svega njegove skromnosti i poniznosti tipične za narod iz Južne Koreje.

Iako je poprilično uspješan i izuzetno bogat Son sa 28 godina i dalje živi sa svojim roditeljima što možda najbolje govori o njegovom kućnom odgoju i poštovanju prema ocu i majci.

Woong Jung koji je svojevremeno bio prosječan fudbaler djeluje ozbiljno i čini se da ga je teško nasmijati.

Son junior izuzetno poštuje i cijeni svoje roditelje i još uvijek sluša šta mu se kaže. Primjer je i odbijanje da se oženi dok ne završi fudbalsku karijeru.

Otac mi je dao neke savjete i slažem se s njim. 'Kada se oženiš na prvom mjestu će ti biti porodica, zatim žena i djeca, a tek onda ćeš misliti o fudbalu', govorio mi je otac'', kazala je zvijezda Tottenhama prije nekoliko godina.

Oglasi

The Hoddle of Coffee: Tottenham Hotspur news and links for Friday, December  18 - Cartilage Free Captain

Odlični ofanzivac s pravom može ponijeti i reputaciju najskronijeg fudbalera na svijetu. U Tottenhamu sedmično zaradi 110.000 funti, ali i dalje nastoji da živi jako skromno.

Međutim, engleski novinari ne bi bili to što je su da nisu uspjeli saznati šta je Sonova slaba tačka i na šta troši najviše novca. Dakako, radi se o automobilima.

Son je samo jedan od 499 ljudi na svijetu koji u svojoj garaži imaju Ferrari La Ferrari, vozilo koje košta preko milion funti. I dobro plaćeni igrači u Premiershipu bi morali uštediti da bi mogao priuštiti ovakvu mašinu.

Inače, da bi dobili ovaj automobil u prošlosti morate biti vlasnici najmanje pet različitih modela Ferrarija što najbolje govori koliko se Son potrudio da bi u svojoj garaži imao takvu zvijer.

Koreanac u svom vlasništvu ima i vozilo Audi RM početne vrijednosti 112.000 funti, zatim je tu i Maserati Levante koji košta 60.000 funti. Naravno u garaži mora biti mjesta i za džipa, u Sonovom slučaju to je Range Rover.

Teško je reći koji je Sonov omiljeni automobil, ali često je viđen kako vozi Bentleya Continental koji košta 160.000 funti.

Sjajni Koreanac već šestu godinu nosi dres Tottenhama. U London je stigao iz Bayer Leverkusena za koji je nastupao tri godine, a još je nastupao za HSV i Seoul gdje je i počeo svoju profesionalnu karijeru.

U dresu Tottenhama je zabio 64 gola na 105 utakmica. Sinoć je protiv Southamptona zabio svoj prvi gol iz penala otkako je stigao u Premiership. Nacionalni dres Južne Koreje je obukao u 89 navrata u kojima je postigao 26 pogodaka, a nastupao je i za sve mlađe selekcije svoje zemlje.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Poslije onog pada protiv junajteda moze vozit spejs satl debil je.
2 4
Lilica
Kaže porodica, zatim žena i djeca xD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi