Nova tragedija potresla porodicu Maradona: "Doživio je srčani udar u Napulju..."

Preminuo Maradonin mlađi brat

Nova tragedija potresla porodicu Maradona: "Doživio je srčani udar u Napulju..."

E. Čaušević

Prošlog mjeseca navršilo se godinu dana od smrti legendarnog Diega Maradone.

Jedan od najboljih igrača svih vremena preminuo je u svom domu od posljedica srčanog udar u 61. godini života, a Maradonina smrt šokirala je fudbalski svijet.

Ipak, danas je nova tragedija potresla njegovu porodicu. Naime, italijanski mediji potvrdili su da je njegov brat Hugo također preminuo danas.

Hugo Maradona je preminuo u 52. godini života u Napulju i potvrđeno je da je i on doživio srčani udar samo godinu dana nakon smrti njegovog brata.

I Hugo je svojevremeno bio fudbaler, ali nije imao ni blizu toliko uspješnu karijeru kao njegov stariji brat Diego.

On je ponikao također u Argentinos Juniorsima, a igrao je još za Ascoli, Rayo Vallecano, Rapid iz Beča, Deportivo Italia, Progreso, Avispa Fukuoka, Cansadole Sapporo i Toronto Italia gdje je 1999. godine završio svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi