Humanitarni potez godine: Ronaldo svoje hotele pretvara u bolnice za liječenje koronavirusa

Sam će finansirati doktore i ostalo osoblje

Humanitarni potez godine: Ronaldo svoje hotele pretvara u bolnice za liječenje koronavirusa

Portugalski as Cristiano Ronaldo odlučio je da se uključi u borbu protiv koronavirusa. 

Ova zaraza trenutno hara Evropom i odnijela je brojene živote, posebice u Italiji i Španiji. Državnim vlastima svaka pomoć u otklanjanju ovog problema dobro je došla, a Ronaldo je odlučio učestvovati u tome.

Dobro je poznato da napadač Juventusa ima lanac hotela u nekoliko evropskih država kao što su Portugal, Francuska ili Španija, a sada će sve te hotele pretvoriti u bolnice u kojima će se liječiti oni koji su zaraženi koronavirusom.

Da stvar postane još humanitarnija, Ronaldo je lično odlučio plaćati doktore i ostalo osoblje u tim hotelima, prenosi španska Marca.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji obzirom da je kod njegovog saigrača Danielea Ruganija ustanovljen koronavirus pa su svi fudbaleri Juventusa morali u samoizolaciju.

On se iz 'kućnog pritvora' javio fanovima preko društvene mreže Instagram prije nekoliko dana.

"Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto onim što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom", napisao je Ronaldo i nastavio:

"Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj saigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalncima koji se brinu za zadravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote".

Svemu dodajmo da je Ronaldo svjetski poznat humanitarac koji je u nekoliko navrata pomagao narodima širom svijeta kada ih je zadesila neka vrsta katastrofe. Njegova majka prije nekoliko godina pobijedila je rak, a Ronaldo je nakon toga donirao 100.000 eura bolnici u kojoj se liječila. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Lik ne plaća porez i time rizikuje da ide u zatvor, a kao pomaze i donira u humanitarne svrhe. Nema nikakve logike
2 15
El_Pibe_De_Oro
Voljeli ga il' ne, navijali za bilo koji klub u Evropi, ne smijete osporavati ono šta ovaj čovjek radi. Najbolji i najveci humanista od svih super zvijezda današnjice !
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi