Iker Casillas kao pravi primjer koliko se moda promijenila: "Svi je imamo, evo ja prvi"

Osvrnuo se na prošlost

Iker Casillas kao pravi primjer koliko se moda promijenila: "Svi je imamo, evo ja prvi"

E. Škorić

Slavni bivši golman Iker Casillas nasmijao je mnoge objavom fotografije iz nekih ranijih godina.

Iker Casillas savršeno dobro zna da vrijeme ne oprašta, čak ni u modi, zbog čega nema sumnje da se smije na društvenim mrežama kad god ima prilike.

Nekadašnji veliki golman Real Madrida i reprezentacije Španije pronašao je u vlastitoj arhivi fotografiju na kojoj se najbolje vidi da vrijeme neumoljivo odlazi i da se stvari radikalno mijenaju.

"Nemojte ni razmišljati o bilo kakvom komentaru. Molim vas, ne budite žestoki ako to odlučite. Svi imamo prošlost. Ja sam prvi", poručio je duhoviti Iker uz objavu fotografije.

Također, ovo nije prvi put da Iker podijeli jednu od starih fotografija. Učinio je to i ranije, kada je na Instagram ostavio fotografiju koja datira iz 2004. godine i za koju definitivno neki poseban komentar nije potreban.

Oglasi

Možda su te fotografije dokaz da je nekada, barem u životu legendarnog golmana, sve bilo bolje. Bio je velika zvijezda, osvajao brojne naslove, a danas je u mirovini, te je od prije nekoliko sedmica bez dugogodišnje partnerke Sare Carbonero.

Prije dvije godine je donio odluku da prekine karijeru nakon što je doživio srčani udar na treningu svog tadašnjeg kluba Porta.

Osvojio je više od 20 trofeja, kroz svoju karijeru s Real Madridom uzeo je tri naslova Lige prvaka, bio prvak Španije pet puta (s Portom još jednom), a s reprezentacijom se dva puta popeo na krov Europe te osvojio jedno svjetsko prvenstvo.

Ni Zidane, ni Messi ni Ronaldo: Casillas izabrao svog najvećeg svih vremena

Ponekad je i jedan potez dovoljan da kod mnogih riješi veliku dilemu, pravi primjer za to je Iker Casillas.

Casillas je tokom karijere igrao zajedno s mnogim, ali i protiv mnogih najvećih fudbalera u historiji. Ronaldo Da Lima, Lionel Messi, Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo su samo neki od njih.

Međutim, nakon što je vidio potez Zlatana Ibrahimovića protiv Gruzije legendarni Španac je riješio svoje dileme ko mu je najbolji ikad.

Ibrahimović je zaista fenomenalno asistirao Viktoru Claessonu pa je Casillas odmah na Twitteru napisao da je G.O.A.T., što je u prevofu s engleskog na bosanski skraćenica za najvećeg svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi