Račun pun, a on se bruka zbog dvije hiljade - Igrač Lakersa iskoristio odjeću i vratio je u butik
Košarkaš Los Angeles Lakersa iskoristio odjeću i potom je vratio u butik (Foto: Instagram)

Nevjerovatna scena

Račun pun, a on se bruka zbog dvije hiljade - Igrač Lakersa iskoristio odjeću i vratio je u butik

Midhat Šljivak

Košarkaš Los Angeles Lakersa Jarred Vanderbilt (24) prozvan je od strane radnika jednog butika nakon što mu je odlučio vratiti odjeću koju je kupio za 2.000 dolara i koju je nosio prije i nakon utakmice doigravanja protiv Golden State Warriorsa.

Jarred Vanderbilt našao se u centru pažnje nakon što je vratio odjeću u vrijednosti od 2.000 dolara. On je pazario u jednom butiku, obukao je odjeću prije i nakon utakmice i zatim ju je odlučio vratiti i uzeti svoj novac nazad.

Radnik butika nije želio da šuti. Javno je prozvao Vanderbilta i vijest se ubrzo proširila medijima.

"Fin dečko. Kupio je odjeću za 2.000 dolara u ponedjeljak", napisao je radnik uz fotografiju odjeće i nastavio je:

"Nosio ju je u tunelu i nakon utakmice, da bi je potom vratio. Nisam bio u radnji, ali je kolega preuzeo odjeću nazad".

"Bog zna zašto je to učinio. Samo je tek tako iskoristio odjeću. Ako nisam imao razlog da mrzim Lakerse, sada to imam", poručio je radnik butika.

Oglasi

Ovaj potez izazvao je brojne komentare. Mnogi su u nevjerici jer se radi o NBA zvijezdi s poprilično dobrim finansijama i jakim bankovnim računom.

Vanderbilt je pod ugovorom vrijednim 13 miliona dolara. Njemu cifra od 2.000 ne predstavlja problem, ali on je očigledno odlučio da mu je novac potrebniji od odjeće koju je dva puta obukao.

Ovaj 24-godišnji košarkaš s univerziteta Kentucky u NBA ligi je od 2018. godine. Izabran je kao 41. pik Orlando Magica, a u karijeri je nastupao za Nuggetse, Timberwolvese i Jazz.

Od ove godine je član Los Angeles Lakersa. Prosječno po meču krilni centar ubacio gotovo osam poena uz 7.6 skokova po meču, dok je kroz karijeru na prosjeku od 6.2 poena i 6.6 skokova po utakmici.

Sada je pored dobrih nastupa u centru pažnje zbog poprilične gluposti koju je napravio i obrukao se zbog 2.000 dolara.

Najnovije vijesti