Slavni fudbaler izgubio sve, sada ga djevojka izbacila na ulicu: "Do srijede da si izašao iz stana"

A igrao je za Arsenal i Liverpool

Slavni fudbaler izgubio sve, sada ga djevojka izbacila na ulicu: "Do srijede da si izašao iz stana"

Edmir Škorić

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Liverpoola morat će da napusti dom u kojem se nalazi i to veoma brzo.

Jermaine Pennant (41) bivši je mladi engleski reprezentativac koji ima 231 nastup, 14 golova i 36 utakmica u engelskoj Premier ligi.

Igrao je za timove kao što su Arsenal, Liverpool, Leeds, Watford, Birmingham, Stoke City, a kasnije je završio u nižim ligama.

Imao je i inostranih angažmana, nastupao u Španiji, Indiji i u Singapuru, a posljednjih godina o njemu otočki mediji pišu kao o "ljubavnom štakoru".

Pennant se bori s dobivanjem stana nakon što je prije godinu dana proglašen bankrot zbog višemilionskog duga, zbog čega je izgubio mnoge drage osobe, na kraju i djevojku Jess Impiazzi s kojom je bio dvije godine u vezi.

Oglasi

Glumica i TV zvijezda bila je uz njega kada su svi ostali digli ruke, ali i ona je shvatila kakav je čovjek pa ga je ostavila. Do razlaza je došlo kada je saznala da ju je varao sa drugom djevojkom u jednom hotelu na Ibizzi gdje je prošle godine u maju bio na odmoru.

Jedno vrijeme je Jess (34) pokušavala sve da zaboravi, vjerujući da će se nešto promijeniti, a bivšeg fudbalera je ostavila u svom stanu. No, kako piše britanski The Sun, sada mu je dala vremena do srijede da se odseli i pronađe novi smještaj.

Jermaine i Jess iz sretnijih vremena

Ona želi da nastavi sa svojim žvotom, pa je Pennantu kazala da napusti njen dom i da nastavi da žvi negdje drugo.

Pitanje je kako će sve to Pennant da podnese i da li ima adekvatno mjesto u kojem će boraviti. Nedavno je pričao o svojim dugovima i tome kako je sve izgubio.

Oglasi

"Napravio sam toliko grešaka, nisam znao kako se nositi sa sobom i nisam razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Bio sam označen kao zločesti dečko, ali zapravo sam bio samo nesigurno dijete koje nije znalo šta radi", kazao je Pennant.

Bivši engleski U21 reprezentativac otkrio je koliko je novca izgubio tokom vremena, imenovao bolest od koje boluje i kako vidi situaciju u kojoj se nalazi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C2jhaB6sCjW/[/instagram]

"Kupio sam kuće, ali nikad nisam konzultirao agenta za nekretnine i imao sam hipoteke za koje nisam znao. Dobio sam loše savjete od loših ljudi. On je bio osoba koja mi je sve sredila, ali sada shvaćam da mi je "pojeo" novac. Rekao mi je da kupim kuću u Haleu jer je dobra cijena, pa da je renoviram. Ali nismo plaćali radnike, plaćali smo njega. Takve stvari su mi se događale gdje god sam išao. Izlazio sam i trošio novac u noćnim klubovima bez brige. Na putovanju u Las Vegas platio sam prijateljima račun u baru vrijedan gotovo 30.000 eura. Ne znam ni šta su naručili. Uložio sam u konje i nekretnine i izgubio sav novac. Ne želim razmišljati o iznosima, ali mislim da je bilo više od 11 miliona eura".

On kaže da bankrot nije došao preko noćii da su to bile godine loših odluka. Ali glavna činjenica zbog koje sam se našao u ovoj situaciji je ta da nikada nisam znao koliko sam zaradio i koliko novca dolazi s mog računa.

Kada je već pomislio da mu je nešto i ostalo, prvo je izgubio nju (djevojku Jess), a zatim i smještaj. Čini se da će nakon svega što je uradio u karijeri ostati na ulici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi