Majka raskrinkala fudbalsku zvijezdu: "Moj sin godinama zlostavlja žene"

Jedna od njih izvršila samoubistvo

Majka raskrinkala fudbalsku zvijezdu: "Moj sin godinama zlostavlja žene"

E. Škorić

Kako prenosi "Spiegel", magazin posjeduje e-mail od majke fudbalera (35) koji je poslala 25. marta 2021. godine berlinskom advokatu.

U mailu koji je objavljen, majka nekadašnjeg reprezentativca Njemačke Jeromea Boatenga je napisala. "Moj sin je godinama psihički i fizički zlostavljao žene, sada si je Kasia Lenhardt oduzela život, a on se ne želi suočiti s posljedicama za svoje ponašanje".

Kasia Lenhardt (25) bila je s Boatengom od 2019. do proljeća 2021. Manekenka je 9. februara 2021. pronađena beživotna u stanu u Berlin-Charlottenburgu nakon što je počinila samoubistvo.

Prema izvješću, berlinski advokat potvrdio je da je Lenhardt htjela prijaviti Boatenga za napad neposredno prije njene smrti. Njena smrt dogodila se sedam dana nakon njihovog prekida. 

U međuvremenu je Kasia, koja je imala tetovirano ime fudbalera na prsnom košu, svog bivšeg proglasila 'vragom' i obećala da će 'progovoriti' i 'uzvratiti udarac' nakon što se oporavi od prekida.

Oglasi

Samo nekoliko sati prije nego što je pronađena mrtva, Kasia je objavila objavu na Instagramu govoreći o 'novom poglavlju' u svom životu.

Boateng je optužio Kasiju da je sabotirala njegov odnos s bivšom djevojkom Rebeccom i njegovom porodicom - on ima kćeri blizanke s drugom bivšom - prije nego što su počeli izlaziti i da ga je ucjenjivala da ostane s njom.

"Spiegel" također ima chat poruke u kojima je Kasia Lenhardt u oktobru 2019. izjavila da je Boateng bio nasilan prema njoj i da ju je navodno povrijedio: “Nažalost, skoro mi je slomio lijevi palac.” kaže Kasia Lenhardt u glasovnoj poruci koju posjeduje "Spiegel".

Boatengov advokat je u odgovoru na zahtjev "Spiegela" u martu 2024. objasnio: "Zbog postupka koji je u toku, trenutno nije moguće da naš klijent detaljno odgovori na vaša pitanja. Stoga, temeljno: jednostavno ste u velikoj mjeri pogrešno informirani; Osim toga, očito vam se daju samo selektivne informacije".

Jerome Boateng je bivši igrač Bayerna. Trenirao je sa Bavaarcima prošle godine i vjerovalo se da bi se mogao vratiti u klub u kojem je osvojio trostruku krunu 2013. i 2020. godine, ali to se nije dogodilo, zbog čega je okončao karijeru.

Baoteng ima dugu i problematičnu prošlost sa ženama u svom životu, praćenu gorkim prekidima, optužbama za serijsku prevaru i tužbom majke njegove djece zbog optužbi za zlostavljanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi