Jerome Boateng je sve iznenadio izborom kluba u Italiji, ali sada je pao i potpis

Čeka ga mnogo težak izazov

Jerome Boateng je sve iznenadio izborom kluba u Italiji, ali sada je pao i potpis

S. Mlaćo

Nekada najbolji defanzivac svijeta Jerome Boateng sve je iznenadio izborom novog kluba.

Naime, Boateng je ozvaničio saradnju sa italijanskom Salernitanom, te želi ovom klubu pomoći u borbi za opstanak.

Sedam mjeseci je bio Boateng bez kluba nakon raskida saradnje sa francuskim Lyonom, te sigurno nije mogao puno birati u izboru novog kluba. Na raju se odlučio da krene put Italije i sada je zvanično predstavljen.

Salernitana je na posljednjem mjestu Serije A i ima 12 osvojenih bodova, čak pet manje od Empolija i šest od Cagliarija i Udinesea, te se nalazi zaista u teškoj poziciji.

Vjeruju da će Boateng svojim iskustvom i znanjem dati veliki doprinos i pomoći klubu u bijegu iz opasne zone.

🎙️𝐋𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐢 𝐁𝐨𝐚𝐭𝐞𝐧𝐠 𝐝𝐚 𝐠𝐢𝐨𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐚𝐧𝐚 🇱🇻 #Boateng #macteanimo #forzagranata #salernitana #uss1919

Posted by U.S. Salernitana 1919 on Friday, February 2, 2024
Oglasi

Prošle jeseni je čak Boateng trenirao sa ekipom Bayerna, klubom za koji je igrao 10 godina, a bio je u jednom trenutku blizu da potpiše ugovor. No, trener Thomas Tuchel na kraju je procijenio da ovaj iskusni fudbaler ne može previše pomoći Bavarcima.

Nakon toga je odigrao tek osam utakmica za Lyon, pa je veliko pitanje u kakvoj se formi nalazi.

Boatengovu karijeru obilježio je i buran privatni život

Dečko rođen u Berlinu je dobar dio svog života proveo u kratkoj vezi s manekenkom Sherin Senler, koja je majka dvoje njegove djece, blizankinja Soley i Lamie rođenih 2011. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Par je prvi put počeo izlaziti 2007. godine, ali su se nekoliko puta razilazili zbog optužbi za nevjeru, a prvi veći prekid dogodio se nakon rođenja blizanaca.

Neko vrijeme nakon razlaza 2018., Boateng je počeo izlaziti s jamajčanskom manekenkom Rebeccom Silvera koja je poslije završila u depresiji i to zbog prevare. Par je bio u kratkoj, ali teškoj vezi, tijekom koje je on priznao da ju je varao s Kasijom Lenhardt koja je 2021. godine izvršila samoubistvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije