A bio na korak Bayerna: Jerome Boateng sve iznenadio izborom kluba, zaradit će 400.000 eura

Dugo je bio bez kluba

A bio na korak Bayerna: Jerome Boateng sve iznenadio izborom kluba, zaradit će 400.000 eura

E. Škorić

Iskusni defanzivac Jerome Boateng (35) konačno je pronašao novi klub i to u Italiji.

Boateng je prije šest mjeseci napustio Lyon, a sada je defanzivac sa 76 nastupa za Njemačku spreman da potpiše za Salernitanu, psoljednjeplasiranu ekipu Serije A.

Kako javlja novinar Nicolo Schira, Jerome Boateng i uprava kluba Salernitana dogovorili su se te će Nijemac potpisati ugovor koji vrijedi do kraja sezone, a dobit će 400.000 eura.

Ugovor bi trebao biti potpisan 30. jauara, nakon čega bi uslijedilo službeno predstavljanje Jeromea Boatenga u Salernitani.

Prošle jeseni je čak trenirao sa ekipom Bayerna, klubom za koji je igrao 10 godina, a bio je u jednom trenutku blizu da potpiše ugovor. No, trener Thomas Tuchel na kraju je procijenio da ovaj iskusni fudbaler ne može previše pomoći Bavarcima.

Oglasi

Boatng iza sebe ima i dosta turublentan i buran život, većinom su ga pratili problemi, od prekida sa ženama, prevara, optužbi.

Dečko rođen u Berlinu je dobar dio svog života proveo u kratkoj vezi s manekenkom Sherin Senler, koja je majka dvoje njegove djece, blizankinja Soley i Lamie rođenih 2011. godine.

Par je prvi put počeo izlaziti 2007. godine, ali su se nekoliko puta razilazili zbog optužbi za nevjeru, a prvi veći prekid dogodio se nakon rođenja blizanaca.

Neko vrijeme nakon razlaza 2018., Boateng je počeo izlaziti s jamajčanskom manekenkom Rebeccom Silvera koja je poslije završila u depresiji i to zbog prevare. Par je bio u kratkoj, ali teškoj vezi, tijekom koje je on priznao da ju je varao s Kasijom Lenhardt koja je 2021. godine izvršila samoubistvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Boateng ima treće dijete, sina po imenu Jermar, koji je rođen 2015. godine, ali ime njegove majke nikad nije javno objavljeno.

Boatengove bivše Sherin i Kasia također su ga optužile da je serijski preljubnik, ali nisu imenovale imena njegovih ljubavnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti