Terry je bio prisiljen da proda automobil; Uhvatio ga je za vrat i pitao: "Šta misliš ko si ti?"
Foto: Instagram

Tada mu je bilo 19 godina

Terry je bio prisiljen da proda automobil; Uhvatio ga je za vrat i pitao: "Šta misliš ko si ti?"

E. Ganibegović

John Terry apsolutna je legenda londonskog Chelseaja.

Upisao je ukupno 717 nastupa za Plavce između 1998. i 2017. godine, ali kada se prvi put probio do prvog tima, bio je mladi defanzivac koji se ugledao na starije igrače u svlačionici.

Naime, u tom periodu čak je bio prisiljen prodati svoj automobil nakon što se s njim sukobio tadašnji kapiten kluba Dennis Wise.

Sada je 41-godišnjak ispričao priču u kojoj mu je Wise, koji je tada već bio veteran i imao veliki utjecaj u momčadi, dao brzi kurs ponašanja.

"Bio je kapiten kluba u to vrijeme. Sjećam se da sam bio u prvoj momčadi i dobio bonus za Ligu prvaka te sam otišao i glupo kupio auto s bonusom koji sam dobio", rekao je Terry za The Footballers Guide to Football podcast.

"Tada sam imao 19 godina. Došao sam sa svojim autom i Wise me u hodniku pred svima digao oko vrata: 'Šta ti misliš ko si? Idi i vrati auto.'

Oglasi

Pa me natjerao da odem i uzmem auto nazad, na kojem sam izgubio novac, vodio me okolo i pomogao mi pronaći kuću, kupiti kuću, tako da je to bio najbolji savjet."

Terry kaže da, iako Wise možda nije krenuo na pravi način, njegovo je srce bilo na pravom mjestu i s vremenom je počeo cijeniti njegovu intervenciju.

"Bilo mi je neugodno u to vrijeme, ali to je bio najbolji savjet koji sam mogao dobiti", rekao je John Terry. 

"Stoga sam stvarno zahvalan za sve te sitnice na putu, usmjeravajući mlađe igrače, a on je uvijek ne samo bacio oko na prvu momčad, već je pomagao i mladim momcima i zanimao se za njih", dodao je. 

Wise je upisao 445 nastupa za Chelsea između 1990. i 2001. godine, pomažući klubu da osvoji dva FA kupa i Liga kup. Terry je na kraju nadmašio ovaj učinak razvivši se u novog lidera i legendu Chelseaja. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi