Skandal u NBA ligi: Zvijezda uhvaćena u krevetu s maloljetnicom

Giddey u problemu

Skandal u NBA ligi: Zvijezda uhvaćena u krevetu s maloljetnicom

Midhat Šljivak

Veliki skandal trese NBA ligu. Košarkaš Oklahoma City Thundera Josh Giddey (21) snimljen je u krevetu s maloljetnicom (16) i mogao bi se suočiti s ozbiljnim posljedicama.

Australac Josh Giddey našao se u ozbiljnom problemu. 21-godišnji košarkaš Oklahoma City Thundera snimljen je s izvjesnom Liv Cook, 16-godišnjom učenicom srednje škole.

Nekoliko snimaka se pojavilo na društvenim mrežama. Na jednom od njih su golišavi i on je naziva svojom djevojkom.

"Ja i cura uskoro idemo u moj stan", riječi su zvijezde Thundera, a potom se pojavila njena fotografija sa Snapchata u kojem se jasno vidi da su imali odnose uz kontroverzan opis.

"Upravo sam je***a Josha Giddeyja"...

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/wstgoat7/status/1727608780777456070[/twitter]

O ovom skandalu se još niko nije zvanično oglasio. Ipak, činjenica je da se o tome piše na društvenim mrežama i vjerovatno će uskoro biti neki zvaničan stav igrača, Thundera ili NBA lige.

Giddey je u međuvremenu zaključao komentare na svom Instagram nalogu. Učinio je to zbog brojnih komentara na ovu temu koje je dobio nakon što se snimci pojavili.

Josh Giddey igra svoju treću NBA sezonu i jedan je od ključnih igrača Oklahoma City Thundera. Odabran je kao šesti pik drafta 2021. godine.

Ove sezone 21-godišnji krilni košarkaš je na prosjeku od 12.3 poena, 5.7 skokova i 4.5 asistencija po meču, a prosjeci u karijeri su mu 14.6 poena, 7.6 skokova i 6.1 asistencije po meču.

Ovaj skandal mogao bi mu definitivno unazaditi karijeru. Veliki je problem to što je djevojka maloljetna i Giddey će zbog toga ostati 'označen'.

Interesantno je svakako da je on navodno pred ovu sezonu bio jedini djevac u NBA ligi, ali očigledno da to odavno više nije.

Oglasi