Vasilije Micić seli u NBA ligu - Potpisao je ugovor od 23.5 miliona dolara

Konačno u najjačoj ligi svijeta

Vasilije Micić seli u NBA ligu - Potpisao je ugovor od 23.5 miliona dolara

Midhat Šljivak

Srpski košarkaš Vasilije Micić (29) seli u NBA ligu. Ovaj sjajni bek dogovorio je trogodišnju saradnju s Oklahoma City Thunderom vrijedan 23.5 miliona dolara.

Vasilije Micić konačno se odlučio na odlazak u NBA ligu. Nakon pet godina u dresu Anadolu Efesa ovaj 29-godišnjak je odlučio da je došlo vrijeme za iskorak u karijeri i odlazak u najjaču ligu svijeta.

Karijeru Micić nastavlja u ekipi Oklahoma City Thunder. S ovim timom dogovorio je trogodišnji ugovor vrijedan 23.5 miliona dolara.

Micić će tako u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta zaokružiti veliku karijeru u kojoj je postigao dosta toga, posebno u Euroligi.

Oglasi

Prethodnih pet godina srpski košarkaš je nosio dres Anadolu Efesa. S ovim timom je osvojio dvije titule prvaka Evrope, a dva puta je proglašavan najkorisnijim igračem finalne serije i jednom je bio MVP sezone.

Također, u dva navrata je uzeo trofej za najboljeg strijelca, a s Efesom je uzeo i tri puta prvenstvo Turske.

U bogatoj karijeri igrao je još za litvanski Žalgiris, Tofaš, Crvenu zvezdi, Bayern i Mega Vizuru. Gdje god da je igrao osvajao je trofeje.Među brojnim dostignućima su osvajanje ABA lige, prvenstva Srbije, te brojne druge nagrade.

Protekle sezone u Euroligi Vasilije Micić je prosječno ubacivao 16 poena po meču, ali je Efes razočarao i nije uspio da se plasira u doigravanje, iako su prethodno dva puta uzastopno bili šampioni.

Top Komentari

kenny
Igracina nema sta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi