Donesena konačna presuda u slučaju "Benzema-Valbuena"

Stigla je i novčana kazna

Donesena konačna presuda u slučaju "Benzema-Valbuena"

Admin Čaušević

Karim Benzema je proglašen krivim zbog ucjene bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Benzema je ucjenjivao Valbueno snikom seksa, a nakon dugogodišnjeg procesa danas je stigla i konačna presuda.

Iskusni Francuz je osuđen na godinu zatvora koju će morati odslužiti u slučaju da ponovi prekršaj te novčanom kaznom od 75.000 eura.

Sud u Verseillesu je stava da je Benzema vodio razgovor s Valbuenom kako bi ga uvjerio da stupi u kontakt s ucjenjivačima te se njegov potez smatra namjernim kako bi tadašnji fudbaler Lyona platio novac.

Benzemin advokat je sasvim očekivano najavio žalbu na ovu presudu s porukom da su "zaprepašteni presudom" koju je donio sud.

Kompletno suđenje je trajalo pet godina, a bez obzira na presudu iz FS Francuske putem predsjednika Noela Le Graeta su već ranije poručili da će zvijezda Real Madrida ostati član reprezentacije Francuske.

Krivim su proglašeni i ostali učesnici sudskog procesa. Najgore je prošao Mustapha Zouaoui koji se smatra mozgom operacije. Kažnjen je sa dvije i pol godine zatvora i novčanom kaznom od 3.000 eura.

Axel Angot, čovjek koji je imao video na svom telefonu je osuđen na dvije godine zatvora, ali u njegovom slučaju postoji mogućnost da ne ode u zatvor. Zatvorskim kaznama su kažnjeni i Younes Houass te Karim Zenati, Benzemin prijatelj koji je i nagovarao napadača da stupi u kontakt s Valbuenom.

Top Komentari

denimen9
Brat iznad zakona. Respect!
5 2
Klicko
Panjzema-los igrac a jos gori covjek.Koliki moras mentol bit da ucjenjujes kolegu iz reprezentacije.Jos "musliman" hahaha
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti