Khabib ne želi da se sjeća ovog videa: Pamtite li šta je radio beskućnicima?

Ponovo u centru pažnje

Khabib ne želi da se sjeća ovog videa: Pamtite li šta je radio beskućnicima?

Ruski UFC borac Khabib Nurmagomedov dostigao je ovih dana vrhunac popularnosti nakon što je u borbi za odbranu pojasa pobijedio Conora McGregora.

Njihov meč je izazvao ogromnu pažnju i nakon borbe zbog dešavanja van kaveza, ali Khabib se sada ponovo našao u centru pažnje zbog jednog videa koji je snimljen prije nekoliko mjeseci.

Na njemu se vidi kako ruski borac tjera dvojicu beskućnika da na ulicama New Yorka rade sklekove, a nakon toga im ponudi novac. Drugim riječima, novcem ih motiviše da rade sklekove.

Taj video je još u vrijeme objavljivanja izazvao brojne kritike razlih humanitarnih organizacija, ali i ostalih korisnika društvenih mreža koji su se saglasili da jedan musliman ne bi smio da radi takve stvari.

Khabib je u to vrijeme objavio video na svom profilu, ali ga je ubrzo izbrisao. Ipak, obzirom da živimo u 21. vijeku, video je kopiran još barem 1000 puta, pa ga još jednom i vi možete pogledati:

Top Komentari

Alkma
Mater ti jebem i novinaru hoces sada da izjednacis zrtvu i zlocinca
10 36
pogba69
To nije ponašanje pravog muslimana, nešto se kao ponosi i brani vjeru a kad stvarno treba da se pokaže eto šta je uradio.. smećar obični, muči jadne i gladne ljude, osramotio je našu čistu vjeru
30 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi